AMERIKANCI NE VERUJU KIM DŽONG UNU: Sumnjaju da Severna Koreja ima hidrogensku bombu!

- Uspeli smo da postanemo velika nuklearna sila, sposobna da brani svoju nezavisnost i nacionalno dostojanstvo naše zemlje pomoću moćnih nuklearnih i hidrogenskih udara - izjavio je lider Severne Koreje

  • 14

SAD izrazile su danas sumnju u tvrdnje lidera Severne Koreje Kima Džong Una da njegova zemlja poseduje hidrogensku bombu.

KIM DŽONG UN HOĆE DA SVET ZNA: "Sada imamo i hidrogensku bombu, postali smo velika nuklearna sila!"

Portparol Bele kuće Džoš Ernest je izjavio da su SAD zabrinute zbog "destabilizujućih akcija" severnokorejskog režima, ali i da raspolažu informacijama koje tvrdnje Pjongjanga "ozbiljno dovode u pitanje", prenela je agencija Frans pres.

Severnokorejski lider je ranije danas izjavio da njegova zemlja poseduje hidrogensku bombu i da je sposobna da je upotrebi, pored nuklearnih bojevih glava, za odbranu svog suvereniteta, javila je severnokrejska državna novinska agencija KCNA.

- Uspeli smo da postanemo velika nuklearna sila, sposobna da brani svoju nezavisnost i nacionalno dostojanstvo naše zemlje pomoću moćnih nuklearnih i hidrogenskih udara - izjavio je Kim tokom posete modernizovanoj fabrici oružja u Pjongjangu, a prenela agencija Tas s.

On je dodao i da Severna Koreja "nastavlja aktivno da radi na razvoju svoje vojne industrije". Za sada nema potrebe da je ta zemlja zaista i proizvela hidrogensku bombu, navodi ruska agencija.

Zvanični Pjongjang je 10. februara 2005. saopštio da je proizveo nuklearno oružje, što je međunarodna zajednica oštro osudila. Severna Koreja je od tada izvela tri nuklearne probe, 2006, 2009. i 2013. godine.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MI6

    10. decembar 2015 | 23:13

    A ko veruje Amerima????....NIKO!!!

  • Ja

    11. decembar 2015 | 00:22

    Posto je BOG poplavio ovu zemaljsku kuglu (kad je javio Noj-u da napravi velik brod),obecao je da ON nece vise uraditi nesto slicno,ali je dodao sledece: "VI CETE SAMI DA UNISTITE OVU ZEMLJU"

  • Srbenda

    10. decembar 2015 | 23:47

    Ko ne veruje videce...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA