PUTIN SE SASTAJE SA KERIJEM: Glavna tema pregovora biće UNIŠTENJE Islamske države!

Odnosi između SAD i Rusije su i dalje napeti, napominje rusko ministarstvo, dodajući da je "niz konfrontacionih koraka koje je Vašington preduzeo pod izgovorom ukrajinske krize snažno uticao na saradnju između dve zemlje"

  • 1

Američki državni sekretar Džon Keri boraviće u utorak, 15. decembra, u radnoj poseti Moskvi, gde će se sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovim, saopštio je danas Stejt department.

RUSIJA ŠTITI ČITAVU EVROPU: Asad tvrdi da Putin nije za uništenje Sirije i anarhiju!

Kako se precizira u saopštenju, Keri će sa sagovornicima u Moskvi razgovarati o situaciji u Siriji i Ukrajini, javio je Rojters.

- Razgovaraće o tekućim naporima da se postigne politička tranzicija u Siriji i naporima da se oslabi i uništi Islamska država - rekao je danas u Parizu Kerijev portparol Mark Toner, preneo je AFP.

Istovremeno, rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je tokom razgovora Kerija sa Lavrovim planirana razmena stavova o pitanjima bilateralne saradnje i aktuelnim međunarodnim problemima, navodi agencija Tas s.

Odnosi između SAD i Rusije su i dalje napeti, napominje rusko ministarstvo, dodajući da je "niz konfrontacionih koraka koje je Vašington preduzeo pod izgovorom ukrajinske krize snažno uticao na saradnju između dve zemlje".

- Od marta 2014, SAD su zamrzle aktivnost bilateralne predsedničke komisije i nametnule restriktivne mere protiv ruskih državljana i organizacija u više faza - navodi se u saopštenju ruskog ministarstva.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera Kojot # 1

    11. decembar 2015 | 19:19

    Neko rece " Trla baba lan" PUTINE razvali gologu..ju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA