UDARIO KOMŠIJU PESNICOM, ON PAO I PREMINUO: Za ovo je dobio 6 MESECI ZATVORA!

B. M. je osuđen jer je 26. februara 2012. godine sa prozora svog stana započeo verbalnu raspravu sa pokojnim A. A, zabranjujući mu da parkira auto na travnjak ispod njegovog prozora

  • 16

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na šest meseci zatvora B. M. za krivično delo teška telesna povreda, jer je 2012. godine "nokautirao" komšiju koji je parkirao auto na travnjak ispod njegovog prozora.

Udareni komšija je preminuo usled pada i udarca o betonsku kocku na parkingu.

Tom odlukom preinačena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu kojom je B. M. bio oslobođen optužbi, navodi se u u odluci objavljenoj na sajtu Apelacionog suda i dodaje da je i protiv ove presude dozvoljena žalba.

U obrazloženju svoje odluke Apelacioni sud navodi da je cenio kao olakšavajuće okolnosti za B. M. njegove porodične i lične prilike, kao i da je kritičnom prilikom njegova sposobnost shvatanja značaja dela i mogućnost upravljanja postupcima bila smanjena do stepena bitnog, ali ne i bitno.

Foto-ilustracija: Marko Todorović Foto-ilustracija: Marko Todorović

Takođe je cenio njegovo sadašnje zdravstveno stanje i "tako utvrđenim olakšavajućim okolnostima dao značaj naročito olakšavajucih okolnosti".

Od otežavajućih okolnosti na strani okrivljenog, sud je kako se navodi, cenio njegov raniji život i ponašanje.

Mišeljić je 26. februara 2012. godine sa prozora svog stana započeo verbalnu raspravu sa pokojnim A. A, zabranjujući mu da parkira auto na travnjak ispod njegovog prozora.

Zatim ga je presreo dok je išao u pravcu svoje zgrade i nosio u rukama kese sa namirnicama, i pesnicom mu zadao udarac, usled čega je A. A. izgubio ravnotežu i pao na betonsku kocku koja se nalazila neposredno iza njega.

Foto-ilustracija: Tanjug/Jaroslav Pap Foto-ilustracija: Tanjug/Jaroslav Pap

Od udarca i pada zadobio je tešku telesnu povredu opasnu po život, dok je B. M. napustio lice mesta u pravcu svoje zgrade.

Povređeni je uspeo da sa svog mobilnog pozove policiju i dežurnom operateru rekao šta mu se desilo i gde se nalazi zahtevajući hitnu pomoć i policiju.

Nakon poziva ostao je da leži naslonjen na betonsku kocku, ali je usled zadobijenih povreda preminuo.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ATIMUS

    12. decembar 2015 | 13:01

    Srbija je diskriminciona plemensa drzava....ako pripadas plemenu koje vlada srbije zakoni su veoma blagi ili se neprimenjuje....sada srbiom vladaju kraiska plemena i pravni zivot sa njima je vrlo tezak do nepodnosljivosti

  • Nenad

    12. decembar 2015 | 14:56

    Sramota za srbiju sramota dokle vise bre te korupcije pa za ubistvo coveka da dobije samo sest meseci najmanje 30 god da dobro razmisli i da shvati da on nije bog da uzima ljudima zivote strasno. saucesce porodici.

  • srbIN

    12. decembar 2015 | 12:46

    Sposobnost shvatanja kricnog dela i upravljanja svojim postupcima pa on moze ponovo da ubije i da za 6 meseci ponova da bude na slobodi.U ludaru na 10 godina tamo mu je mesto ne u zatvoru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA