Stanković: Ne nudim obećanja, nudim svoju biografiju kao garant odanosti Srbiji

Ne može Srbiji da bude bolje ako stojimo, zato moramo da se krećemo jer neće EU sama doneti boljitak

  • 0

Ujedinjeni regioni Srbije su u Kragujevcu održali završnu konvenciju na kojoj je predsednički kandidat Zoran Stanković pozvao birače da se 6. maja okupe oko ideje za jaku Srbiju. 

- Ne nudim vam predizborna obećanja, nudim vam svoju biografiju kao garant odnosa odanosti Srbiji i svim njenim građanima - istakao je Stanković i dodao da svim srcem podržava politiku-jaki regioni, jaka Srbija.

Naglasivši da želi da svi gradovi budu kao Kragujevac, Beograd i Novi Sad, Stanković je rekao da je ponosan na Kragujevac koji je Srbiji pokazao kako se šansa pretvara u uspeh i kako se pobeđuje.

Pošto je podsetio da je iz Kragujevca krenula akcija za decentralizaciju Srbije, lider URS-a Mlađan Dinkić je rekao da se "završna konvencija održava u srcu Šumadije zato što Bog hoće da pobedi radnička opcija, da pobede Ujedinjeni regioni Srbije".

Dinkić je obećao da će da zaposli mlade kako bi si sadašnji penzioneri imali sigurne i veće penzije.

- Mislim da je došlo vreme da Srbija bude drugacija, dugujemo to očevima i majka, dekama i bakama, jer oni su stvarali Srbiju, oni su je gradili i zato moramo da im osiguramo penzije, a to ćemo uraditi tako što ćemo zaposliti mlade -  obećao je Dinkić.

On je rekao da će udvostručiti poljoprivredni budžet, jer, kako je rekao, samo odgovorna agrarna politika će uticati da se više hrane proizvodi i da ona bude jeftinija.

Lider URS-a je rekao i da Kraguejvcu nije dovoljan samo "Fijat", već da će pomoći i drugim fabrikama.

- Nije samo ''Fijat'' dovoljan Kragujevcu, želim da pomognem i fabrikama ''Zastava kamioni'' i ''Zastava oružje'' i svim drugim fabrikama i zantlijama i malim srednjim preduzetnicima, da se smanje nameti i takse, da se što više ljudi zaposli - rekao je Dinkić.

Prema njegovim rečima, ne može Srbiji da bude bolje ako stojimo, zato moramo da se krećemo, moramo da hodamo, mora Srbija da potrči, jer neće joj EU sama doneti boljitak".

Zamenik predsednika URS-a i predsednik "Zajedno za Šumadiju" Veroljub Stevanović rekao je da je aktuelna lokalna vlast uradila mnogo u Kragujevcu koji nije više "dolina gladi", već grad budućnosti.

- Šta je urađeno, to je centralno pitanje. Mi se ovde u Kragujevcu uvek pitamo i dok smo u vlasti i naročito na kraju vlasti sa čim ćemo to pred Miloša (Obrenovića), pred građane, pred savest svoju i kažemo uradilo smo mnogo toga, jer ovo nije ''dolina gladi'', ovo je grad budućnosti - rekao je Stevanović.

On je dodao da je Kragujevac bio 137, a sada je treći grad u Srbiji, da su izgrađeni bulevari, bazeni, tržni centri. 

Stevanović je obećao nove investicije, nove investitore, nove bulevare, izgradnju dvorane sa 10.000 mesta, sportski stadion za evropska takmičenja.

Na konvenciji, koja je završena vatrometom, govorili su i Maja Gojković, Verica Kalanović, Boško Ničić i drugi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA