PAKLENE "SOBE ZA SRBE": Naše državljane masovno hapse u Ukrajini pod sumnjom da "rade za Ruse"

Sve su češći slučajevi da se srpski državljani privode i ispituju čim kroče na tlo Ukrajine, zbog sumnje da su došli da se bore na strani Rusije

  • 8

Ukrajinske vlasti su građane Srbije navodno izjednačile sa teroristima koji narušavaju ustavni poredak, zbog čega mnoge naše državljane zadržavaju već na aerodromima, a potom ih ispituju u posebnim sobama.

ŽESTOKA TUČA U PARLAMENTU: Sevale pesnice u borbi poslanika (VIDEO)

Sve su češći slučajevi da se srpski državljani privode i ispituju čim kroče na tlo Ukrajine, zbog sumnje da su došli da se bore na strani Rusije.

SUKOBI ĆE IH SKUPO KOŠTATI: Rusija će izgubiti 74 miliona dolara zbog zabrane letova ka Egiptu, Ukrajini i Turskoj!

- U Ukrajini postoje čak i sobe za Srbe gde se naši državljani privode i zadržavaju dok ih ne deportuju iz zemlje. S druge strane, u Srbiji živi oko 8.000 Ukrajinaca i njih svakodnevno posećuju rođaci i ne suočavaju ni sa kakvim neprijatnostima, a kamoli hapšenjem - navodi izvor iz Ministarstva spoljnih poslova (MSP), a prenosi beogradski mediji.

Isti izvor dodaje da MSP trenutno pravi formulaciju kojom bi "upozorio naše građane da ne putuju u Ukrajinu".

Glabvni problem predstavlja to što ukrajinska policija Srbe hapsi po internom nalogu, dok zvaničan dokument o takvoj naredbi ne postoji. I ambasada Ukrajine u Srbiji naglasila je da ne postoji pravni akt po kojem se Srbi privode po ulasku u tu zemlju.

Poslednji slučaj privođenja doživeo je Beograđanin Toma Miladinović koji je u Ukrajinu putovao službeno. On je najpre zadržan i ispitan na aerodromu u Odesi, a potom je deportovan iz Ukrajine.

(Telegraf.rs / Izvor: Kurir)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ing.pera

    14. decembar 2015 | 12:36

    Letos kada smo stigli u Kijev, i kada su nam videli srpske pasose, odmah su odvojili nas petoricu sa strane i dva ruska gospodina u odelu. Zadrzali su nas na informativnom razgovoru, ko smo, zasto smo dosli, cime se bavimo... Svi putnici iz aviona su gledali u nas, kao da smo placene ubice, kriminalci...

  • Daksi

    14. decembar 2015 | 15:31

    Pa sami smo krivi za to..sta ste i ocekivali,raznorazni dobrovoljci idu tamo da ratuju za racun rusa,pa.onda je i logicno da Vas zaustavljaju pod tom prituzbom i da vas cudno gledaju..ne razumem,cemu cudjenje???

  • Asko

    14. decembar 2015 | 13:03

    Zive 8000 ukrajinaca ruskoga soja zato nesme da ih dirate gde ce brat na brata

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA