• 5

NAJVEĆA PLATA U DRŽAVNOJ SLUŽBI: Za mesec dana zaradi 18.292 evra!

Ova osoba obavlja delatnost uređenja poslovanja društvenih delatnosti

  • 5

Najveća bruto zarada obračunata za period januar-oktobar u javnom sektoru u Crnoj Gori iznosila je 18.292 evra, i to u februaru, podaci su Poreske uprave.
Pašćete na glavu kada vidite KO U CRNOJ GORI PRIMA PLATU OD 309.425 evra!

Ova osoba obavlja delatnost uređenja poslovanja društvenih delatnosti i samo joj je tada isplaćena ovako visoka zarada, dok mesečno inače zarađuje 1.878 evra.
Javni sektor obuhvata državne organe, obrazovne institucije, kao i domove zdravlja i bolnice. Poreska uprava objavila je listu deset najvećih primanja.
Tako je desetorangirana osoba koja obavlja posao u delatnostima visokog obrazovanja u julu zaradila bruto 6.570 evra, a svih ostalih meseci plata joj je bila 1.195 evra. Najveća mesečna bruto zarada u ovoj godini, na nivou cele države, iznosila je 309.425 evra i isplaćena je u hotelijerstvu.
Na ovu isplatu uredno su prijavljeni i plaćeni pripadajući porezi i doprinosi u iznosu od 134.600 evra.
Prosečna zarada bez poreza i doprinosa u oktobru ove godine, prema podacima Zavoda za statistiku (Monstata), u Crnoj Gori iznosila je 478 evra i bila je 1,7 puta manja od minimalne potrošačke korpe, koja je iznosila 807,70 evra.
(Telegraf.rs / Srna)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Andjelija

    Ima pravo citalac Vaseg portala. Dosta licemerja... objavite plate nasih-srpskih funkcionera , politicara, clanova nevladinih organizacija, clanova upravnih odbora , nasih vrednih narodnih poslanika, guvernera narodne banke i njenih blizih i daljih savetnika, zamenika i svih onih vrlih savetnika, koji se "ubise " od posla!!!!!!!!

  • Kiza

    Sto nekazete kolike su plate u Srbiji

  • BobRock

    Ja bih od ovoga ziveo pet godina da ne moram prstom da mrdnem :D

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima