DETALJI HAPŠENJA NAJVEĆEG NARKO-DILERA U SRBIJI: Mreža droge obuhvatala EKVADOR, MOZAMBIK, TURSKU...

Osumnjičeni je kao organizator sa saradnicima, koji su trenutno u bekstvu, u dužem vremenskom periodu, pronalazio i angažovao državljane Republike Srbije kao kurire da, za potrebe njegove grupe, vrše krijumčarenje kokaina i heroina van zemalja porekla

  • 19

Nakon dužeg operativnog rada pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, SBPOK, presečen je još jedan lanac međunarodnog krijumčarenja narkotika, čiji je organizator bio u Beogradu, a droga je zaplenjena u više zemalja Evrope i sveta.

UHAPŠEN NAJVEĆI DILER DROGE U SRBIJI: Veliki udar na narko-mafiju

Saradnjom sa policijskim službama sa nekoliko kontinenata, razbijena je organizovana kriminalna grupa koja je nabavljala drogu van zemalja porekla i planirala prodaju u zemljama Evrope.

Zaplenjeno je četiri kilograma i 196 grama kokaina i tri kilograma i 130 grama heroina.

Pripadnici MUP-a uhapsili su K. R. (51) iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i udruživanje radi vršenja krivičnih dela .

Osumnjičeni je kao organizator sa saradnicima, koji su trenutno u bekstvu, u dužem vremenskom periodu, pronalazio i angažovao državljane Republike Srbije kao kurire da, za potrebe njegove grupe, vrše krijumčarenje kokaina i heroina van zemalja porekla.

Foto: Tanjug/MUP Srbije Foto: Tanjug/MUP Srbije

Početkom 2015. godine angažovana je M.K. državljanka Srbije, da iz Ekvadora za Evropu prokrijumčari kokain visokog kvaliteta. Prilikom pokušaja krijumčarenja 2,9 kilograma kokaina uhapšena je na aerodromu Gvajakil u Ekvadoru.

Sredinom 2015. godine ova organizovana kriminalna grupa angažovala je M. M. državljanina Republike Srbije da iz Indije preko Mađarske u Evropu, prokrijumčari određenu količinu heroina.

Osumnjičeni je uhapšen na aerodromu Ferenc List u Budimpešti i kod njega je pronađeno 1,05 kilograma čistog heroina.

U septembru 2015. godine osumnjičeni K.R. za potrebe krijumčarenja narkotika, angažovao je D. S. koja je preko Istanbula pokušala da u Evropu prokrijumčari kokain. U saradnji sa policijom Turske, osumnjičena je uhapšena na aerodromu Ataturk u Istanbulu i kod nje je pronađeno 1,2 kilograma kokaina.

Tokom novembra 2015 godine angažovana je Ž. S. državljanka Republike Srbije, koja je otputovala za Mozambik po heroin. Nakon razmene podataka sa policijom Belgije ona je uhapšena po dolasku u Brisel i kod nje je pronađeno 2 kilograma heroina.

Osumnjičeni K.R biće priveden Tužilaštvu za organizovani kriminal.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CZDS

    14. decembar 2015 | 15:50

    Zasto nam mazete oci sa hapsenjima ,,narko dilera,, a zivot u srbiji nam je sve tezi?Najavljujete 10 000 otkaza,a pricate o novim radnim mestima,hapsite ove sitne dilere,lokalne miseve,a niste do sad uhapsili jednog pravog ,,DILERA,, ,,BOSSA,, ,,SNABDEVACA,, ,te koje hapsite izlazte za 2-3 godine jer ne mogu vise da dobiju i vracaju se na ulicu starom poslu i staroj ljubavi...Uhapsili ste Kosmajca,najavili senzaciju i hapsenje veka i na kraju mu sudite za utaju poreza od 7800e ? Uhapsili ste miskovica covek izbegava sudjenja vec 3 godine vise nego dete zubara..I kakve mi obicni smrtnici imamo vajte od hapsenja ,,dilera,, i tajkuna?Sto cu ja bolje ziveti,hoce mi biti veca plata,bolji zivot,zdraviji?Dajte vise prestanite sa medijskim forama i uradite nesto za ovaj mucan narod.....

  • MightyS

    14. decembar 2015 | 13:18

    Koji najveci diler ili dileri. Pa njima je svaki najveci. Kakvi papci...

  • Ps

    14. decembar 2015 | 13:26

    Jos jedan 'najveci narko diler u Srbiji'..a sta nam radite..bem ti zivot..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA