OBAMA OŠTRO ZAPRETIO DŽIHADISTIMA: Vi ste sledeći, udarićemo vas jače nego ikad! (VIDEO)

- Udaramo ih jače nego ikada - rekao je Obama u govoru posle jednog od retkih sastanaka Saveta za nacionalnu bezbednost koji je održan u Pentagonu, obećavši da će Islamskoj državi od sada biti teže da širi propagandu u svetu

  • 22

Američki predsednik Barak Obama poručio je danas da su SAD odlučne da unište Islamsku državu, da će povratiti teritoriju koju su ekstremisti osvojili na Bliskom istoku, kao i da će lideri te organizacije biti ubijeni.

AMERIČKI PREDSEDNIK BESAN: Obama obećao da će uništiti Islamsku državu!

U znatno oštrijem tonu nego inače on je rekao da SAD i njihovi saveznici sada prelaze na borbu protiv Islamske države u Iraku i Siriji.

OBAMA UPOZORIO: Hitno da rešimo problem masovnih ubistava! (FOTO) (VIDEO)

- Udaramo ih jače nego ikada - rekao je Obama u govoru posle jednog od retkih sastanaka Saveta za nacionalnu bezbednost koji je održan u Pentagonu, obećavši da će Islamskoj državi od sada biti teže da širi propagandu u svetu.

- Lideri Islamske države ne mogu da se sakriju. Naša poruka je jednostavna, vi ste sledeći - rekao je Obama navodeći niz lidera Islamske države koji su ubijeni u operacijama koalicije. Kao ni u govoru koji je održao u Ovalnoj sobi pre nedelju dana, Obama nije nagovestio promenu politike, ali je priznao da "napredak treba da ide brže," prenosi AFP.

On je najavio da će poslati ministra odbrane Eša Kartera na Bliski istok kako bi pružio više vojne pomoći zemljama koje se bore protiv Islamske držve, preneo je Rojters.

Američki predsednik je izložen kritikama republikanaca da ne radi dovoljno kako bi se uzvratio Islamskoj državi, naročito posle napada u Parizu 13. novembra u kojima je ubijeno 130 ljudi i pucnjave u San Benardinu u Kaliforniji u kojima je poginulo 14 ljudi.

Sastanak tima za nacionalnu bezbednost izvan Bele kuće je deo napora da se ublaži zabrinutost Amerikanaca u pogledu terorizma na domaćem terenu pred božićne i novogodišnje praznike, prenosi AP.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jat

    14. decembar 2015 | 22:56

    A kad ste to udarali!!!! Gospodin Putin je za vas velika neresiva enigma...

  • Luna

    14. decembar 2015 | 22:51

    Koji klovn, koga on folira?

  • How Yes No

    14. decembar 2015 | 23:36

    Pa on to prica vec peta godina,i rezultati su vidljivi. Nisu nikad bili veci,ni jaci ,ni organizovaniji. Kada su izgubili sve te atribute pod pritiskom Ruske avijacije i sirijske Narodne Armije,onda se tatica pokusava uvaliti da bi oprao ruje od njih. Dzaba vam,vec je kasno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA