• 12

(INTERAKTIVNA MAPA) POGLEDAJTE KOLIKO JE ZAGAĐENA SRBIJA: NASA objavila mapu sa nivoima OPASNOG AZOT DIOKSIDA!

Najveći porast zagađenosti je u Kini, Indiji i na Bliskom istoku, a evo gde je - Srbija

  • 12

NASA je objavila šokantne podatke o tome koliko je vazduh u svetu zagađen, ali i gde je nivo toksičnosti znantno uvećan, a gde smanjen.
DA LI JE ŽIVOT U MAGLI OPASAN? Evo koji nam sve OPAKI OTROVI prete iz nje! (FOTO)

Prema ovim mapama, najveći porast zagađenosti je u Kini, Indiji i na Bliskom istoku, dok je na teritoriji SAD, Evrope i Japana, zabeležena smanjena emisija toksičnih gasova.

- Ove promene u vazduhu nisu slučajne. Kada je vlada objasnila da će napraviti korak napred i učiniti nešto povodom smanjenja zagađenja vazduha, to je i učinjeno - rekao je naučnik Brajan Dankan.

Gde u Srbiji je najzagađeniji vazduh?

Glasajte

Naime, prema istraživanjima, azot-dioksid bi mogao da se ubrzo pretvori u prizemni ozon, koji je glavni zagađivač u urbanim sredinama, široj javnosti poznatiji kao smog.
Na primer, SAD i Evropa su najveći emiteri azot-dioksida, ali su se na ova dva kontinenta pokazala značajna smanjenja zagađenja u periodu od 2005. do 2014. godine.
Prema ovoj mapi, na kojoj su crvenom bojom obeležena ugrožena mesta, Srbija se nalazi u delu Evrope koji važi za jedan od regiona s najčistijim vazduhom!
Interaktivnu mapu možete pogledati OVDE.
(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravoslavac

    Vazduh nam je možda ok. A šta je sa vodom? Vojvodina pliva na septičkim jamama. Zar zaista nemamo finansije za kanalizaciju? I to ne mislim da je dovedemo do prve reke, nego vod do prve centrale za prečišćavanje vode. Ah da... mi ni to nemamo. Pa mi ljudi živimo u 21. Veku. Haloooo!!!

  • Ssss

    Čist je vazduh zato što nam privreda ne radi?

  • Daner

    Al nek prikazu ko je u evropi najbogatiji osiromasenim uranijumom !!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima