Otkrivena Hitlerova razglednica iz mladosti

Napisan 1916. godine dok se Hitler oporavljao od povrede zadobijene u ratu, ovaj dokument nudi uvid u um bivšeg nemačkog diktatora dok je još uvek bio kaplar

  • 0

Mnogo dokumenata o Hitleru pronađeno je poslednjih godina, a najnoviji dokument koji je pisan lično rukom Adolfa Hitlera je razglednica iz njegove mladosti.

Ranije nepoznata razglednica koju je poslao Hitler dok je bio vojnik u Prvom svetskom ratu je pronađena u Minhenu u Nemačkoj. Razglednica je napisana 1916. godine dok se Hitler oporavljao od povrede zadobijene u ratu.

- Zadrhtao sam. Bilo mi je teško da poverujem da sam za vreme zapisivanja priča običnih ljudi pronašao ranije nepoznati dokument koji je Hitler sam napisao - rekao je Dr Stuart Li sa Univerziteta Oksford.

Li je rekao da je u rukama već ranije držao mnoge retke predmete i dokumenta, ali da je nešto u vezi sa ovoim dokumentom bilo uznemiravajuće.

- Dodirivao sam nešto što je Hitler držao u svojim rukama. Mnogo toga mi je prolazilo kroz glavu - rekao je Li.

Razglednica je poslata Karlu Lancameru, kuriru jedinice u kojoj je bio i Hitler. U njoj Hitler piše kako uskoro treba da poseti zubara i da bi želeo da se vrati na front.

Ovakvi uvidi u Hitlerovu mladost su retki, jer je on, kada je došao na vlast, sam uništio mnogo dokumenata o svojoj mladosti. Eksperti su već potvrdili autentičnost razglednice.

(I. M. / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA