• 91

EVO KAKO JE OPLJAČKANA SRBIJA: Za 10 godina izneto je 40 milijardi dolara ZARAĐENIH na prodaji oružja, droge i prostitucije!

Prema podacima iz ovog izveštaja od 2004. do 2013. godine iz Srbije su iznete 40,83 milijarde dolara ilegalnog novca, stečenog kroz korupciju u privredi, utaju poreza, trgovinu drogom i drugim "poslovima"

  • 91

Spretni privrednici raznim marifetlucima uspeli su da od 2003. do 2013. godine iz zemlje izvuku 41 milijardu dolara, tako što su, na primer, svojim preduzećima u inostranstvu plaćali robu dva miliona evra iako vredi samo milion.
Podatak o 41 milijardi dolara objavila je neprofitna vašingtonska organizacija Globalni finansijski integritet (GFI), u kojoj navode da je reč o novcu od podmićivanja, krijumčarenja razne robe, trgovine drogom, ljudima i oružjem, ali i legalan profit firmi može postati ilegalan ako se prebaci van zemlje suprotno propisima. U GFI kažu da se novac iznosi lažiranjem vrednosti komercijalnih transakcija na fakturi koja se dostavlja carini, i dodaju da je to jedan od modela pranja novca.

Prema podacima iz ovog izveštaja od 2004. do 2013. godine iz Srbije su iznete 40,83 milijarde dolara ilegalnog novca, stečenog kroz korupciju u privredi, utaju poreza, trgovinu drogom i drugim "poslovima".
Foto: Nenad Pavlović

Foto: Nenad Pavlović


Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade, juče je izjavila da pretpostavlja da nadležni organi treba da se bave i informacijama GFI, a pre svega da provere verodostojnost izvora.
U Ministarstvu finansija kažu da će Uprava za sprečavanje pranja novca ispitati sve navode i postupiti u skladu sa ustanovljenim činjenicama.
- Radna grupa sastavljena od predstavnika države i organa koji imaju ulogu u sprečavanju pranja novca će u narednom periodu analizirati izveštaj - objašnjavaju u Ministarstvu.
Foto-montaža: pixabay.com, Telegraf

Foto-montaža: pixabay.com, Telegraf


PRVIH 10 ZEMALJA PO IZNETOM NOVCU:
* Kina - 1.390 milijardi
* Rusija - 1.040
* Meksiko - 528,4
* Malezija -410
* Brazil, Južna Afrika, Tajland, Indonezija, Nigerija
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prizrenac

    A posle kazete da vas je Tito unistio i zaustavio u razvoju da nije bilo njega vi bi danas bili najveca sila na balkanu.A gde ode novac koji se uzimao od plata za zjam za Srbiju to je svima jasno da gdin Milosevic uziva u rusiji sa svojom porodicom jer on nije umro on zivi sa Mirom u nekom kraju gde ga niko nece naci .Sto niko ne postavi pitanje koliko je on novca izneo iz srbije..Napdate Tita koji nista nije uzeo ,unistili ste i ono sto je cetrdeset godina gradio a vi sada otkupljujete za sitne pare ,sramota Srbijooooo dokle cete ovako

  • deka mikA

    Jedino znam ko su bile prostitutke tih godina.

  • lulu

    Niko nije nedodirljiv,i za ovakve malverzacije treba odgovarati.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima