KO BACA HLEB GOLUBOVIMA, KAZNA 10.000 DINARA: Novi propis ŠOKIRAO Srbiju!

Ova odrednica je bila i u pređašnjoj odluci, samo je kazna povećana, i to pet puta: sa 2.000 stiglo se do 10.000 dinara

Građani Smedereva, ali i svi oni koji se nađu u ovom gradu kako dele koricu hleba ili kiflu sa golubovima na ulici, biće kažnjeni kaznom do 10.000 dinara.

Golubovi u KG problem za Vladu Srbije: To su bezobrazne ptice! (FOTO) (VIDEO)

Ova kazna predviđena je izmenama i dopunama Odluke o uslovima držanja, postupanja i zaštite domaćih životinja koju su usvojili odbornici Gradske skupštine.

Odbornici su se saglasili i sa izmenama člana 45 ove odluke gde se navodi da je zabranjeno "hranjenje pasa, mačaka, golubova i drugih životinja na površinama javne namene i površinama u javnom korišćenju i ostavljanje hrane u navedene svrhe".  Za za ovo "nedelo" članom 49 predviđena je kazna za fizička lica do 10.000 dinara.

- To je van svake pameti. Ne znam za druge, ali ja, a pretpostavljam i većina članova i prijatelja društva, neću poštovati ovakvu sumanutu zabranu - kaže Gordana Ristić iz smederevskog Društva za zaštitu životinja APAS.

 

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Ova odrednica je bila i u pređašnjoj odluci, samo je kazna povećana, i to pet puta: sa 2.000 stiglo se do 10.000 dinara. Isto tako, činjenica je da i u nekim drugim gradovima Srbije postoje slične zabrane za pse i mačke, smederevski dodatak su golubovi.

Za sprovođenje odluke i za kažnjavanje zadužena je komunalna policija.

- Ako novčana kazna ne bude naplaćena na licu mesta, komunalni policajac može na licu mesta počiniocu prekršaja da uruči poziv da u roku od osam dana plati kaznu i dokaz o izvršenoj uplati dostavi na uvid komunalnoj inspekciji ili komunalnoj policiji, sa napomenom da će "ukoliko kaznu ne plati u propisanom roku, protiv počinioca biti podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka" - objasnio je Ljubomir Antić, načelnik Komunalne policije u Smederevu.

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

On je dodao da su se golubovi našli u ovoj priči jer po novom zakonu o dobrobiti životinja spadaju u istu grupu sa psima i mačkama.

- Nisu nama problem golubovi, nego oni koji su navikli da hrane lutalice na određenim mestima i sada imamo čopore pasa koji idu za njima. S golubovima ćemo lako, oni bar nikog ne ujedaju - istakao je Antić.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Voja

    17. decembar 2015 | 10:43

    Aha, treba da budemo bezosecajni roboti koji gledaju samo sebe. Dobrota je postala kriminalno delo.

  • Zuka

    17. decembar 2015 | 10:37

    I sta je posle cudno kad neko napadne komunalnu policiju. To je zapravo i dobro delo.

  • Pokojni Toza

    17. decembar 2015 | 10:41

    Ma samo represivno....dok narodu ne pukne film

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA