SEVERNA KOREJA PRETI: Upozoravaju SAD na NEZAMISLIVE posledice zbog sankcija

SAD su prošle nedelje nametnule finansijske sankcije protiv šest severnokrejskih pojedinaca i nekoliko komapnija povezanih sa širenjem oružja

  • 5

Severna Koreja upozorila je SAD na "nezamislive posledice" njihove "neprijateljske" politike prema toj nuklearno naoružanoj državi i pozvala Vašington da prihvati dugogodišnji zahtev Pjongjanga za postizanje mirovnog sporazuma.

PITALI SMO VAS: Šta bi se desilo sa svetom kad bi se udružili Putin i Kim Džong Un? (VIDEO)

Upozorenje je izneto kasno sinoć u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Severne Koreje, kao reakcija na nove sankcije koje je Vašington nametnuo Pjongjangu prošle nedelje, prenosi AFP.

Sankcije će "samo pojačati duh samopouzdanja i snažne napore" među radnicima industrije municije i uticati na povećanje količine materijala za proizvodnju oružja, rekao je portparol Ministarstva Severne Koreje.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

- Ako SAD nastave sa neprijateljskom politikom prema Severnoj Koreji na ovaj način, to će samo uzrokovati nezamislive posledice koje će biti upravo suprotne onome što SAD žele - istakao je on, a prenela državna Korejska centralna novinska agencija.

Portparol ministarstva u Pjongjangu nije precizirao u čemu će se sastojati "nezamislive posledice", izostavivši ovog puta uobičajene pretnje Severne Koreje da će pojačati svoj nuklearni arsenal.

On je, takođe, pozvao na "postizanje mirovnog sporazuma sa SAD kako bi se stavila tačka na neprijateljsku politiku" koja je, kako je naveo "ključni uzrok svih problema".

SAD su prošle nedelje nametnule finansijske sankcije protiv šest severnokrejskih pojedinaca i nekoliko komapnija povezanih sa širenjem oružja, podseća francuska agencija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svetislav jovanovic

    17. decembar 2015 | 10:27

    АМЕРИЧКИ МИШ СПАСАВА ПЛАНЕТУ О МАЈКО МОЈА СПАСАВАЈ СЕ КО МОЖЕ

  • OTPISANA

    17. decembar 2015 | 12:20

    zar Severna koreja stvarno toliko jaka da puca na dva gola,na Tursku i USA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA