• 0

NAJVAŽNIJA VEST ZA 60.000 MAMA U SRBIJI: Porodilje ipak NEĆE PLAĆATI solidarni POREZ!

Procenjuje se da je oko 60.000 porodilja obuhvaćeno obračunom solidarnog poreza, a tačan broj znaće se po prijemu zahteva za refundaciju

  • 0

Vlada Srbije donela je zaključak da se solidarni porez na naknade porodiljama ne naplaćuje i da se refundira onima koje su ga već platile, a ministar finansija Dušan Vujović kaže da je ovaj zaključak dovoljan za poresku upravu.
Zašto porodilje plaćaju solidarni porez?

- Ovaj zaključak je dovoljan za poresku upravu, koja je već pripremila način kako će to biti propraćeno softverom i procedurama - rekao je Vujović juče za RTS.
Prema njegovim rečima, potrebno je da se svi pojave sa zahtevom, da podnesu dokaze o tome šta je plaćeno i kako je plaćeno i dokazom u kom su statusu bili.
- To će biti uradeno u najkraćem mogućem roku, a ja očekujem da će tehničko saopštenje poreskoj upravi biti izdato već sutra - rekao je Vujović.
Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimediaca


Procenjuje se da je oko 60.000 porodilja obuhvaćeno obračunom solidarnog poreza, a tačan broj znaće se po prijemu zahteva za refundaciju.
Naime, porodiljama su oporezovane zakasnele objedinjene isplate naknada za porodiljsko bolovanje, koje su, u zbiru, premašile 60.000 dinara.
Vlada Srbije donela je danas preporuku da se ministar finansija Dušan Vujović i predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja sutra sastanu sa predstavnicama porodilja.
(Telegraf.rs /Izvor: Agencije)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima