U Banjaluci pretučena novinarka "Avaza"

Nezadovoljni građanin Dražen Kaurin naneo telesne povrede Brankici Spasenić i demolirao prostorije lista

  • 0

Redakcija "Presa" u Republici Srpskoj i dopisništvo sarajevskog "Dnevnog avaza" napadnuti su u Banjaluci, preneli su bosanski mediji.

Prema navodima "Dnevnog avaza", nezadovoljni građanin Dražen Kaurin je pretukao njihovu novinarku Brankicu Spasenić, nanevši joj telesne pvrede.

"Avaz" tvrdi da je Kaurin novinarki pretio smrću i vređao je. Dodaje se da je nezadovoljni građanin demolirao i prostorije dopisništva tog lista.

Urednički kolegijum "Avaza" je osudio, kako se navodi, ovaj gnusni napad koji je ocenjen kao pritisak na list koji je upozorio javnost na opasnost od prekomernog uzimanja hemijskih supstanci za jačanje telesne mase kod mladih sportista, a što je, kako su potvrdili i stručnjaci, najverovatniji uzrok smrti jednog 16-godišnjaka.

"Avaz" je apelovao na policiju Republike Srpske i nadležne pravosudne organe da pomno istraže i najoštrije kazne ovakav vid napada na medije, što je u poslednje vreme postalo praksa zbog nezaštićenosti novinara i drugih radnika u medijima.

Kaurin je izvršio napad i na kolege u "Press RS", koji su se, takođe, bavili ovom temom, navodi se u saopštenju.

(Beta / Foto: Dnevni avaz)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA