Svetozaru Maroviću određen pritvor do 30 dana

Kako je obrazloženo, jednomesečni pritvor je određen zbog "straha od uticaja na svedoke i načina izvršenja krivičnog dela i posledica"

  • 10

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović odredio je predsedniku Političkog saveta DPS-a, Svetozaru Maroviću, koji je priveden po nalogu Specijalnog tužilaštva, pritvor do 30 dana.

Svetozar Marović saslušan, čeka se odluka o dužini pritvora!

Kako je obrazloženo, jednomesečni pritvor je određen zbog "straha od uticaja na svedoke i načina izvršenja krivičnog dela i posledica", prenela je RTCG. Bašović je tu odluku doneo nakon što je sinoć u Višem sudu završeno saslušanje Marović.

Marovićev advokat Zdravko Begović kazao je da će se žaliti na rešenje o pritvoru i da je njegov klijent dostojanstveno prihvatio odluku o određivanju pritvora.

Marović, koji je prema navodima tužilaštva juče priveden "zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja izvršenog na organizovan način", negirao je krivicu.

U pritvoru se već nalaze Marovićev sin Miloš, brat Dragan Marović, strina Mirjana, a postupak se vodi i protiv njegove kćerke Milene Marović-Bogdanović i Miloševe tašte Dragice Popović.

Foto: e-stock.us/Petar Jovanović Foto: e-stock.us/Petar Jovanović

Specijalno tužilaštvo pre mesec dana izdalo je nalog za hapšenje Miloša Marovića, koji se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja prilikom prodaje 26.000 kvadrata neurbanizovanog placa u Budvi, čime je naneta šteta Opštini u iznosu od 1.400.000 evra.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić nagovestio je ranije hapšenje Marovića, ističući da je identifikovan šef organizovane kriminalne grupe u Budvi i najavio da će uskoro istraga biti proširena i na njega u slučajevima platoa na Jazu i TQ plaza.

- Tužilaštvo veruje da je prikupilo dovoljno dokaza za preduzimanje ove aktivnosti, a to je donošenje naredbe za proširenje istrage i u odnosu na organizatora ove kriminalne grupe - rekao je tada Katnić.

Svi ključni akteri "Budvanske afere" priznali su da su krivi za višemilionsku štetu nastalu na račun Opštine Budva i države u nekoliko odvojenih postupaka.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Simke

    18. decembar 2015 | 08:23

    A što lepo nije platio reket bratu Milu šta se stisao?

  • Nikolas

    18. decembar 2015 | 09:02

    MAROVICU KUCO !KAKO CES MI BEZ LISTER ODELA I ROLEKS SATA U SPOZU!!!ZAO MI TE ZIVOTAMI!!!

  • Herceg novi

    18. decembar 2015 | 08:39

    Hoce li mu imat ko cvijece zalivat u kucu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA