AMERIKANCI BI BAŠ VOLELI DA IMAJU OVO ORUŽJE: Rusija i Kina razvijaju "robote ubice" koji su opasnost po ceo svet!

Iz Rusije najavljuju predstavljanje samostalnih borbenih mašina u narednoj godini, a Peking je već predstavio raketni sistem koji bez ljudske pomoći prepoznaje i uništava mete

  • 25

Peking i Moskva uveliko rade na razvoju i proizvodnji takozvanog samostalnog naoružanja i u tome se nalaze daleko ispred SAD. Vodeća imena u svetu nauke i tehnologije upozoravanju na opasnosti koje takva tehnologija nosi sa sobom.

PUTIN OTKRIO SVOJU NAJVEĆU TAJNU: Prvi put javno progovorio o svojim ćerkama (VIDEO)

Kako prenosi Biznis Insajder, čelnik Glavnog štaba vojske Rusije Valeri Gerasimov izjavio je nedavno kako će "u bliskoj budućnosti biti moguće na ratište poslati robotizirane jedinice sposobne za samostalno srovođenje vojnih operacija".

Iz Pentagona su izjavili kako SAD uveliko kaskaju za ovim silama kada je u pitanju ta vrsta naoružanja.

- Za nas je veoma bitno da preuzmemo primat na tom polju, kako bi izbegli potencijalne pretnje koje dolaze iz Moskve i Pekinga - rekao je zamenik američkog predsednika odbrane Robert Vord.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Iz Rusije najavljuju samostalne borbene mašine, koje će biti predstavljene u narednoj godini, a Peking je već predstavio raketni sistem koji bez ljudske pomoći prepoznaje i uništava mete.

Ipak, stručnjaci upozoravaju na moguće opasne posledice takvog takmičenja sa naoružanjem.

Više od hiljadu imena iz sveta nauke i tehnologije, među kojima i čelnik Tesle Elon Musk i Stiven Havking, potpisalo je otvoreno pismo kojim se apeluje na globalnu zabranu proizvodnje autonomnog naoružanja. Naime, u pismu stoji kako "čovek još uvek nije spreman ovladati takvom vrstom naoružanja, koja bi mogla da se bori protiv svojih stvaraoca".

Elon Musk je najavio osnivanje nevladine organizacije OpenAI, čiji je cilj "da razvije veštačku inteligenciju koja je u najboljem interesu za čovečanstvo".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dobi

    19. decembar 2015 | 12:44

    Zasto ameri moraju da imaju primat u svemu?Bas su iskomplesirana nacija,a komleksi su za psihijatrijsko lecenje.

  • stvarno?

    18. decembar 2015 | 11:03

    Onomad neko reche da rusi nemaju pojma o programiranju i o tehnici. To shto oni ne prave porshee i mercedese i nije katastrofa. Zato prave svemirske stanice i ovakve igrachke. I tek tako po koji mig. A naravno i kasperski je tu. Naj mocnije oruzje rusa. Bitno je samo da je rusija umeshana u svetskim odlukama i da ne moze amerika i nato da sami odluchuju. A i kina je uz ruse. Neki balans treba da postoji da bi bilo mira u svetu. Kolko tolko. Ja stojim na strani istoka i strani Voje.

  • SRBA

    19. decembar 2015 | 13:34

    POCEPAĆE IH RUSI KAO SVINJA MASAN ČATŠAV!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA