• 5

ŠOKANTNA ODLUKA JEDNE OD NAJBOGATIJIH ZEMALJA: Izbeglice moraju da prodaju SVE ŠTO IMAJU da bi platile smeštaj!

Ministarka za integracije rekla je da će zaplena dragocenosti izbeglicama dovesti do toga da se oni svedu u istu ravan sa nezaposlenim Dancima

  • 5

Danska ministarka za integracije Inger Stojberg izjavila je danas da bi policiji trebalo dozvoliti da od tražilaca azila zapleni dragocenosti kako bi se time platio njihov smeštaj, časovi jezika, zdravstveno osiguranje i kursevi obuke za posao.
OVA TUGA JE POSTALA SVAKODNEVNICA: Udavilo se četvoro izbeglica, od kojih je dvoje dece

Stojberg je rekla da je cilj takvog predloga zakona da se izbeglice svedu u istu ravan sa nezaposlenim Dancima, koji mogu da dobiju socijalne benificije samo ako prodaju imovinu za više od 10.000 kruna (1.453 dolara).
Kako je naglasila, burme, satove ili "predmete od sentimentalnog značaja" ne bi trebalo oduzimati.
Ovaj predlog, koji podržava i danska Narodna partija poznata po antimigrantskim stavovima, najverovatnije će biti usvojen sledećeg meseca, prenela je agencija AP.
Tokom ove godine utočište u Danskoj je zatražilo više od 9.000 ljudi. Ta zemlja je izbeglicama prepolovila socijalna davanja.
(Telegrafr.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima