• 15

Ðukanović o hapšenju Marovića: Ne plašim se iste sudbine

- Sebe smatram ozbiljnim čovekom. Sve što su špekulacije ne sme biti predmet ozbiljnih razgovora. Dozvolite da se posprdam na račun toga da bismo sada iz slučaja bilo kog pojedinaca trebalo da budemo uplašeni da se to može desiti i nama. Ne može nam se desiti ako radimo u skladu sa zakonima - kazao je Ðukanović

  • 15

Premijer i predsednik Demokratske partije socijalista Milo Ðukanović odbacio je danas kao glupost spekulacije da bi u procesu koji sledi Svetozar Marović mogao progovoriti o nekim sumnjivim radnjama u kojima su umešani on i članovi njegove porodice.
Svetozaru Maroviću određen pritvor do 30 dana

Ðukanović tvrdi da se ne plaši iste sudbine i poziva, kako je rekao, sve da u elementarnoj meri i ljudski i profesionalno budu dostojanstveni, da ne spekulisu i da poštuju prezumciju nevinosti.
- Sebe smatram ozbiljnim čovekom. Sve što su špekulacije ne sme biti predmet ozbiljnih razgovora. Dozvolite da se posprdam na račun toga da bismo sada iz slučaja bilo kog pojedinaca trebalo da budemo uplašeni da se to može desiti i nama. Ne može nam se desiti ako radimo u skladu sa zakonima - kazao je Ðukanović.
Odgovarajući na pitanje da li će premijersku funkciju obavljati i u ovo doba naredne godine odgovorio je "mnogo dalje od toga".
O hapšenju drugog čovevka DPS-a, Ðukanović je još rekao da to pokazuje da nema selektivne pravde i da sve što se sad događa potvrđuje da država funkcioniše.
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić


Maroviću, kaže, želi sve najbolje u dokazivanju svoje nevinosti.
- Svetozar Marović je čovek koji je predanim angažmanom u političkom životu Crne Gore doprineo svim savremenim političkim ostvarenjima naše zemlje, počev od obnove nezavisnosti pa zaključno sa demokratskim razvojem koje je krunisano pozivom u NATO. To me opredeljuje da pokažem, ne samo političku, nego i prijateljsku podršku čoveku sa kojim sam vrlo odgovorno radio na političkim poslovima prethodnih godina - rekao je Ðukanović.
Hapšenje Marovića, navodi on, potvrđuje da država funkcioniše i da njene institucije obavljaju posao kako je predviđeno Ustavom i zakonom.
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić


- To potvrđuje da organi, kojima je to u opisu posla, pokazuju sumnju na odnosu na određeni broj poslova u kojima smatraju da je učestvovao Svetozar Marović i da je bila bez osnova sumnjičavost jednog broja lidera političkih partija da u Crnoj Gori funkcioniše selektivna pravda - naglasio je premijer odgovarajući na pitanje kako komentariše hapšenje jednog od svojih dugogodišnjih saradnika.
On je naglasio da nema selektivne pravde.
- Svi smo mi pojedinačno dostupni ustravnom i pravosudnom sistemu države i svi smo obavezni da se suočimo sa tom okolnošću i da pokušamo da argumentima dokažemo da su to sumnje bez osnove - dodao je on.
Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Foto: Tanjug/Dragan Stanković


Napomenuo je da tek počinje proces u kojem će svako imati svoje šanse.
- Treba pokazati više ljudskosti od onoga što se pokazuje nažalost u savremenom crnogorskom društvu - rekao je Ðukanović.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AU

    Izrodi su najgori ljudi.

  • Zdravka

    Ne boji se jel je krojio zakone po sebi i njemu bliskim.Isti slucaj kao u Srbiji.jis ni jedan lopov nije okrivljen za debelu pljacku jer je "cist" pred svojim zakonom.Sada se svi pozivaju na dedove koji su bili bogati pa se to prenosilo sa kolena na koleno.A narod je tu da sve proguta.

  • 1389 patriota

    Kakve budaleštine od ovog Djukanovića

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima