OSMAKU PUKLA SLEZINA OD UDARCA U STOMAK! Dečija čarka u školi umalo da postane NOĆNA MORA

Bezazlena dečija čarka koja se prošlog četvrtka dogodila u OŠ "Mihajlo Mladenović Selja" u Dudovici pored Lazarevca, u kojoj su učestvovala trojica osmaka, umalo se nije završila kobno po jednog od njih

  • 12

Bezazlena dečija čarka koja se prošlog četvrtka dogodila u OŠ "Mihajlo Mladenović Selja" u Dudovici pored Lazarevca, u kojoj su učestvovala trojica osmaka, umalo se nije završila kobno po jednog od njih. Kada je R. U. udario u stomak drugara iz rareda V. G. niko nije mogao ni da pretpostavi da će on u narednih nekoliko sati da završi na opercionom stolu s povredom opasnom po život.

Ko zna šta bi se dogodilo da njegov razredni starešina, dežurni nastavnik i lekari Doma zdravlja u Lazarevcu nisu reagovali na pravi način, pa je dečak na vreme prebačen u beogradski Institut za majku i dete.

Sve je počelo kao šala kada je treći akter ove priče V. V. na malom odmoru, prišao dečacima koji su u jednom kraju učionice na mobilnom igrali igrice, a među kojima se nalazio i V.G. i tada mu "iz fazona" udario ćušku. V. G. se okrenuo i greškom uzvratio R. U., a onda je R. U. istog trenutka udario V. G. pesnicom u stomak! Od tog udarca dečaku je pukla slezina!

Foto-Ilustracija: Tanjug/Jaroslav Pap Foto-Ilustracija: Tanjug/Jaroslav Pap

- Sve je izgledalo bezazleno, poput čarki pubertetlija. Ipak, udarac je bio toliko nezgodan da je V.G. pozlilo, a kad sam stigao do učionice, on je već bio potpuno bled u licu i od bolova nije mogao da stoji. S dežurnim nastavnikom sam ga zajedno sa stolicom, odneo do kola, gde su nas čekali njegov otac i deda. Za petnaestak minuta smo bili u lazarevačkom Domu zrdavlja - priseča se razredni starešina Boris Stanković.

Od tada je svaki trenutka bio dragocen, a doktorka Ana Matić je dobro procenila povrede, tako da je odmah obezbedila sanitet i sama ispratila pacijenta do bolnice na Novom Beogradu.

Foto: Ilustracija - Telegraf Foto: Ilustracija - Telegraf

- On je dobro i nasmejano dete, ali ni dečak koji mu je naneo povrede nije nevaljao. Mislim da se čak i druže. Mnogo mi je teško jer vrlo dobro znam njihove roditelje - rekla je vidno uzrujana direktorka škole Zora Gajić.

Otac povređenog dečaka Bratislav Grujić kaže da je zdravstveno stanje njegovog sina bolje, da je on operisan istog dana po prijemu u bolnicu i tom prilikom odstranjena mu je slezina.

O incidentu su domah obaveštene sve nadležne školske inspekcije, a policija je obavila uviđaj i uzela izjave svih aktera tuče.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo!)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • solim

    21. decembar 2015 | 12:43

    Tog decaka maltretiraju od 5-og razreda ,samo zato sto je dobro dete. Nije bila cuska nego prstenac koji decak nije mogao da podnese pa mali prvi put odreagovao. Strasno u tekstu kao da opravdavate napadaca.

  • Nista licno

    21. decembar 2015 | 07:57

    Bezazlena decija carka, iz fazona uario cusku, ne pisite ovako, sta vam je bre, ovo je vrsnjacko nasilje!

  • Livan

    21. decembar 2015 | 20:06

    Boze kakva je ova omladina jutros u Zemunu kod stadiona balavac4 ili5 razred gura tako strahovito svoga druga na autobus 83 ,moras da se deres da prekinu,a oni se kao sale.Ova danasnja generacija dece je strahovito okrutna,udaraju bez milosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA