RODITELJI, PAŽNJA, VAŠE DETE MOŽE DA NASTRADA! MUP apeluje na opreznost tokom korišćenja pirotehničkih sredstava

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da ne kupuju pirotehnička sredstva od neovlašćenih i nestručnih lica i na mestima koja za to nisu predviđena i odobrena, kao što su pijace i ulične tezge

  • 6

Povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika očekuje se povećana prodaja i upotreba pirotehničkih sredstava.

MOLIMO VAS, PREKINITE DA BACATE PETARDE! Godišnje, 5.000 ljubimaca UGINE od SRČANOG UDARA!

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da ne kupuju pirotehnička sredstva od neovlašćenih i nestručnih lica i na mestima koja za to nisu predviđena i odobrena, kao što su pijace, ulične tezge i kod uličnih prodavaca koji vrše nedozvoljen promet pirotehničkih sredstava.

Podsećamo da je Zakonom izričito zabranjena upotreba pirotehnike u  zatvorenom prostoru i na javnim mestima gde se okuplja veći broj lica, kao i prodaja pirotehničkih sredstava maloletnim osobama.

Takođe, napominjemo da izvođenje vatrometa mogu vršiti samo za to ovlašćena pravna lica na odobrenoj lokaciji, uz rešenje koje je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Usled nepravilne upotrebe pirotehnike može doći do:

teških povreda sa trajnim posledicama po zdravlje

nastanka požara i eksplozija

uznemiravanja građana i narušavanja javnog reda i mira

Printskrin: Youtube/iZHarms Printskrin: Youtube/iZHarms

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova aktivno sprovode sve mere i aktivnosti u skladu sa zakonom kako bi se sprečila neovlašćena prodaja i upotreba pirotehničkih sredstava.

Napominjemo da će fizička i pravna lica koja neovlašćeno prodaju pirotehnička sredstva biti sankcionisana u skladu sa zakonom, a pirotehnička sredstva biće im oduzeta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • www

    21. decembar 2015 | 18:18

    mogli bi i inspektori da se aktiviraju da vide sta im se prodaje u prehrambenim prodavnicama

  • Dačo srbin iz CG

    21. decembar 2015 | 13:51

    Ja volim petarde ali ovde u Crnoj Gori moraš da ih kriješ kao oružije nesmiju da te provale ako te provale kazna 500 evra

  • PARTIZAN I SAMO PARTIZANNNN

    21. decembar 2015 | 19:06

    Ajoj oni znaju za javni red i mir. Ha ha ha ha. Pa bre vi nemate pojma sta to znaci. Evo ja sam u Nemackoj i ovde se zna ,ves madina moze da ti radi od 12 do 13 h,pa od 17 do 18 ,ujedno i usisivanje i ostalo. Na ulicama ne smes da se deres posle 21h I licno sam video kako privode te nasilnicke bande zbog krsenja istog. A u srbiji se zvizdi ,peva,dere,puca ,ma niko da ti kaze nesto. Policija samo prodje pored tebe i nista ,ali bas nista. Ee ,hoce da se mere sa Evropom ,ha ha ha ,smesna Srbijo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA