• 0

Potpisan ugovor o realizaciji projekta “Moja druga teta”

"Moja druga teta" je projekat usluge pomoći u kući za decu i mlade sa smetnjama u razvoju na teritoriji opštine Negotin kojim će tokom 8 meseci biti obuhvaćeno 10 korisnika o kojima će brinuti četiri sertifikovane negovateljice

  • 0

Opština Negotin potpisala je juče sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Ugovor o realizaciji projekta “Moja druga teta”. Ukupna vrednost projekta je 1 150 000 dinara, od čega ministarstvo finansira 973 796 dinara.

Foto: Promo

Foto: Promo


Partner na projektu, koji će realizovati uslugu je Udruženje “Duga” koje se u našoj opštini bavi osobama sa smetnjama u razvoju.
Potpisivanju ugovora sa opštinama prisustvovao je i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, koji je tom prilikom poručio da vlada ni u narednom budžetu neće smanjivati socijalna davanja ni za jedan jedini dinar. Takođe je naglasio da će se konkurs poput tog, u koji je uloženo 50 miliona dinara, ponoviti i iduće godine, ali sa, daleko većim sredstvima.
Na Konkurs za dodelu sredstava za finansiranje projekata za razvoj usluga socijalne zaštite u 2015. godini, koji je raspisalo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prijavilo se 60 lokalnih samouprava, a Ministarstvo je podržalo 43, među kojima je i naša opština.
(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima