• 0

Potpisan ugovor o realizaciji projekta “Moja druga teta”

"Moja druga teta" je projekat usluge pomoći u kući za decu i mlade sa smetnjama u razvoju na teritoriji opštine Negotin kojim će tokom 8 meseci biti obuhvaćeno 10 korisnika o kojima će brinuti četiri sertifikovane negovateljice

  • 0

Opština Negotin potpisala je juče sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Ugovor o realizaciji projekta “Moja druga teta”. Ukupna vrednost projekta je 1 150 000 dinara, od čega ministarstvo finansira 973 796 dinara.

Foto: Promo

Foto: Promo


Partner na projektu, koji će realizovati uslugu je Udruženje “Duga” koje se u našoj opštini bavi osobama sa smetnjama u razvoju.
Potpisivanju ugovora sa opštinama prisustvovao je i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, koji je tom prilikom poručio da vlada ni u narednom budžetu neće smanjivati socijalna davanja ni za jedan jedini dinar. Takođe je naglasio da će se konkurs poput tog, u koji je uloženo 50 miliona dinara, ponoviti i iduće godine, ali sa, daleko većim sredstvima.
Na Konkurs za dodelu sredstava za finansiranje projekata za razvoj usluga socijalne zaštite u 2015. godini, koji je raspisalo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prijavilo se 60 lokalnih samouprava, a Ministarstvo je podržalo 43, među kojima je i naša opština.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima