KAKAV POKLON GRAĐANIMA NIŠA: JKP Naissus organizovao proslavu u Narodnom pozorištu! (FOTO)

Rukovodstvo ovog niškog preduzeća, zaposleni i mnogobrojne zvanice uživali su u nastupu hora OŠ "Ratko Vukićević" iz Niša pod dirigentskom palicom Valentine Dinić, solistkinje Snežane Spasić i etno grupe "Naissa"

  • 2

Pred kraj ove godine, umesto, kako to po tradiciji većina preduzeća u Srbiji proslave organizuju po kafanama i trestoranima, JKP "Naissus" Niš, je odlučilo da kraj godine proslavi u Narodnom pozorištu i pozove sve građane Niša.

 

Rukovodstvo ovog niškog preduzeća, zaposleni i mnogobrojne zvanice uživali su u nastupu hora OŠ "Ratko Vukićević" iz Niša pod dirigentskom palicom Valentine Dinić, solistkinje Snežane Spasić i etno grupe "Naissa". Pored tradicionalnog i etno ritma, prisutni su imali priliku da uživaju u stihovima o vodi, koje je čitala Evgenija Stanković, glumica Narodnog pozorišta. Čitav program pratile su slike i video prikazi izvora i predela bogatih vodom. Proslava je bila u znaku najdragocenije tečnosti.

 

JKP "Naissus" obavlja delatnost vodosnabdevanja i kanalisanja. Osim osnovne delatnosti obezbeđujemo održavanje, izgradnju i unapređivanje sistema vodosnabdevanja, kao i kanalisanja otpadnih voda. Na ovaj način "Naissus" se već 78 godina trudi da doprinese daljem razvoju i unapređenju grada, gradskih opština i seoskih područja. Naša primarna obaveza, da 365 dana u godini građani imaju zdravu pijaću vodu, u potpunosti je ispunjena.

 

Sa godišnjom proizvodnjom od oko 40 miliona kubnih metara vode za piće, 1300 kilometara vodovodne mreže, 900 kilometara kanalizacione mreže i svim pratećim objektima, niški vodovod je danas moderan sistem, od regionalnog i republičkog značaja, rekao je Dejan Andrejević, Direktor JKP "Naissus".

 

Foto: Promo

Foto: Promo

 

Preduzeće, koje je bilo na rubu kolapsa, sada je u svakom pogledu stabilno. Na ovaj način uspeli smo da realizujemo sve aktivnosti, ali i radimo bolje, kaže Andrejević.

 

- Uspešno smo završili izmeštanje trase Studenskog cevovoda oko Jelašnice, izgradili smo Popovački kolektor i dobili akreditaciju Služba za ispitivanje i baždarenje mernih uređaja, obnovili opremu i mašine za rad. Takođe naša Laboratorija je dobila akreditaciju o kompetentnosti u obavljanju poslova ispitivanja kvaliteta vode.

 

Grad Niš i vodovod bili su dobaćini sastanka udruženja evropskih kompanija, koje se bave vodosnabdevanjem i tretmanom otpadnim vodama. Zajedno sa još 25 vodovoda sa teritorije Južne Srbije, osnovali smo Asocijaciju za zašzizu i očuvanje voda ovog dela zemlje. Akcijom „Šetnja za vodu“ sa mališanima niških osnovnih škola, obeležili smo Svetski dan voda. Nedavno smo učestvovali i na konferenciji „Građanske dozvole – objedinjena procedura u praksi.

 

Foto: Promo

Foto: Promo

 

Ove godine izgradili smo preko 11 kilometara vodovodne i kanalizacione mreže, uspostavili smo 700 novih priključaka, 9000 puta intervenisali smo na otklanjanju havarija na mreži i imali 16000 intervencija na planskom održavanju kanalizacione mreže.

 

Naša voda najbolja je u ovom delu Evrope - naglasio je Andrejević i dodao da je niški vodovod stekao veliko poverenje svojih korisnika i upravo zbog toga odlučio da im se na ovaj način oduži.

 

Andrejević je ovom prilikom poželeo sima srećnu Novu godinu i predstojeće praznike uz želju da ih provedu u zdravlju, veselju i slozi, pijući najbolju, nišku vodu.

 

Na godišnjoj sednici Skupštine Regionalne privredne komore Niš dodeljene su plakete i nagrade kompanijama i pojedincima za izuzetne rezultate u privređivanju u 2015. godini, među kojima je i JKP "Nasissu" NIŠ.

 

Foto: Promo

Foto: Promo

 

Prema proceni Skupšine RPK Niš, rezultati koje je niški vodovod postigao u protekloj godini su uspešno prevazilaženje nezavidne finansijske situacije, kao i rešavanje problema izazvanih poplavama – a to su vodosnabdevanje, vanredno stanje i kvalitet vode.

 

Osim toga, JKP "Naissus" je u toku ove godine uspeo da realizuje veliki broj ozbiljnih i obimnih projekata, među kojima su rekonstrukcija izvorišta "Medijana" i izgradnja Popovačkog kolektora.

 

Proteklu 2015. godinu obeležile su: akreditacija laboratorija za ispitivanje vodomera-baždarnica, investiranje u opremu i mehanizaciju, obeležavanje Svetskog dana vode, akreditacija za ispitivanje kvaliteta vode, otklonjene posledice poplava u industrijskoj zoni i naselju 9. maj, formiranje "Asocijacije za zaštitu i očuvanje voda juga Srbije", završetak radova na izgradnji Popovačkog kolektora, okončani radovi na izmeštanju cevovoda Studena - Niš, nagrađeni u oblasti društvenog stvaralaštva, društveno – odgovorno ponašanje.

 

Foto: Promo

Foto: Promo

 

Govoreći o značaju nagrade koja je niškom vodovodu dodeljena direktora ovog preduzeća Dejan Andrejević je rekao da su privrednici i kolege sa kojima svakodnevno sarađujemo, su procenom rada „Naissus“-a došli do zaključka da je niški vodovod ove godine bio najbolji među jednakima.

 

U toku prošle godine niški vodovod je sa više od 1,5 miliona dinara donacija pomogao razne gradske institucije, institucije zderavstva, kulture i sporta, mnoga udruženja koja pomažu najugroženijim kategorijama stanovništva, ali i i nekim fakultetima u Nišu. Osnovne smernice u ovom segmentu bile su usmerene ka mlađoj populaciji. Od pomoći deci sa posebnim potrebama, do ulaganja u edukaciju mlađe populacije i doprinosa razvoju nauke  i tehnike, bez čega nema perspektive i napretka u budućnosti.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA