• 2

KAKAV POKLON GRAĐANIMA NIŠA: JKP Naissus organizovao proslavu u Narodnom pozorištu! (FOTO)

Rukovodstvo ovog niškog preduzeća, zaposleni i mnogobrojne zvanice uživali su u nastupu hora OŠ "Ratko Vukićević" iz Niša pod dirigentskom palicom Valentine Dinić, solistkinje Snežane Spasić i etno grupe "Naissa"

  • 2

Pred kraj ove godine, umesto, kako to po tradiciji većina preduzeća u Srbiji proslave organizuju po kafanama i trestoranima, JKP "Naissus" Niš, je odlučilo da kraj godine proslavi u Narodnom pozorištu i pozove sve građane Niša.
Rukovodstvo ovog niškog preduzeća, zaposleni i mnogobrojne zvanice uživali su u nastupu hora OŠ "Ratko Vukićević" iz Niša pod dirigentskom palicom Valentine Dinić, solistkinje Snežane Spasić i etno grupe "Naissa". Pored tradicionalnog i etno ritma, prisutni su imali priliku da uživaju u stihovima o vodi, koje je čitala Evgenija Stanković, glumica Narodnog pozorišta. Čitav program pratile su slike i video prikazi izvora i predela bogatih vodom. Proslava je bila u znaku najdragocenije tečnosti.

JKP "Naissus" obavlja delatnost vodosnabdevanja i kanalisanja. Osim osnovne delatnosti obezbeđujemo održavanje, izgradnju i unapređivanje sistema vodosnabdevanja, kao i kanalisanja otpadnih voda. Na ovaj način "Naissus" se već 78 godina trudi da doprinese daljem razvoju i unapređenju grada, gradskih opština i seoskih područja. Naša primarna obaveza, da 365 dana u godini građani imaju zdravu pijaću vodu, u potpunosti je ispunjena.
Sa godišnjom proizvodnjom od oko 40 miliona kubnih metara vode za piće, 1300 kilometara vodovodne mreže, 900 kilometara kanalizacione mreže i svim pratećim objektima, niški vodovod je danas moderan sistem, od regionalnog i republičkog značaja, rekao je Dejan Andrejević, Direktor JKP "Naissus".
Foto: Promo

Foto: Promo


Preduzeće, koje je bilo na rubu kolapsa, sada je u svakom pogledu stabilno. Na ovaj način uspeli smo da realizujemo sve aktivnosti, ali i radimo bolje, kaže Andrejević.
- Uspešno smo završili izmeštanje trase Studenskog cevovoda oko Jelašnice, izgradili smo Popovački kolektor i dobili akreditaciju Služba za ispitivanje i baždarenje mernih uređaja, obnovili opremu i mašine za rad. Takođe naša Laboratorija je dobila akreditaciju o kompetentnosti u obavljanju poslova ispitivanja kvaliteta vode.
Grad Niš i vodovod bili su dobaćini sastanka udruženja evropskih kompanija, koje se bave vodosnabdevanjem i tretmanom otpadnim vodama. Zajedno sa još 25 vodovoda sa teritorije Južne Srbije, osnovali smo Asocijaciju za zašzizu i očuvanje voda ovog dela zemlje. Akcijom „Šetnja za vodu“ sa mališanima niških osnovnih škola, obeležili smo Svetski dan voda. Nedavno smo učestvovali i na konferenciji „Građanske dozvole – objedinjena procedura u praksi.
Foto: Promo

Foto: Promo


Ove godine izgradili smo preko 11 kilometara vodovodne i kanalizacione mreže, uspostavili smo 700 novih priključaka, 9000 puta intervenisali smo na otklanjanju havarija na mreži i imali 16000 intervencija na planskom održavanju kanalizacione mreže.
Naša voda najbolja je u ovom delu Evrope - naglasio je Andrejević i dodao da je niški vodovod stekao veliko poverenje svojih korisnika i upravo zbog toga odlučio da im se na ovaj način oduži.
Andrejević je ovom prilikom poželeo sima srećnu Novu godinu i predstojeće praznike uz želju da ih provedu u zdravlju, veselju i slozi, pijući najbolju, nišku vodu.
Na godišnjoj sednici Skupštine Regionalne privredne komore Niš dodeljene su plakete i nagrade kompanijama i pojedincima za izuzetne rezultate u privređivanju u 2015. godini, među kojima je i JKP "Nasissu" NIŠ.
Foto: Promo

Foto: Promo


Prema proceni Skupšine RPK Niš, rezultati koje je niški vodovod postigao u protekloj godini su uspešno prevazilaženje nezavidne finansijske situacije, kao i rešavanje problema izazvanih poplavama – a to su vodosnabdevanje, vanredno stanje i kvalitet vode.
Osim toga, JKP "Naissus" je u toku ove godine uspeo da realizuje veliki broj ozbiljnih i obimnih projekata, među kojima su rekonstrukcija izvorišta "Medijana" i izgradnja Popovačkog kolektora.
Proteklu 2015. godinu obeležile su: akreditacija laboratorija za ispitivanje vodomera-baždarnica, investiranje u opremu i mehanizaciju, obeležavanje Svetskog dana vode, akreditacija za ispitivanje kvaliteta vode, otklonjene posledice poplava u industrijskoj zoni i naselju 9. maj, formiranje "Asocijacije za zaštitu i očuvanje voda juga Srbije", završetak radova na izgradnji Popovačkog kolektora, okončani radovi na izmeštanju cevovoda Studena - Niš, nagrađeni u oblasti društvenog stvaralaštva, društveno – odgovorno ponašanje.
Foto: Promo

Foto: Promo


Govoreći o značaju nagrade koja je niškom vodovodu dodeljena direktora ovog preduzeća Dejan Andrejević je rekao da su privrednici i kolege sa kojima svakodnevno sarađujemo, su procenom rada „Naissus“-a došli do zaključka da je niški vodovod ove godine bio najbolji među jednakima.
U toku prošle godine niški vodovod je sa više od 1,5 miliona dinara donacija pomogao razne gradske institucije, institucije zderavstva, kulture i sporta, mnoga udruženja koja pomažu najugroženijim kategorijama stanovništva, ali i i nekim fakultetima u Nišu. Osnovne smernice u ovom segmentu bile su usmerene ka mlađoj populaciji. Od pomoći deci sa posebnim potrebama, do ulaganja u edukaciju mlađe populacije i doprinosa razvoju nauke  i tehnike, bez čega nema perspektive i napretka u budućnosti.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima