DA LI JE OVO SUROVA KAZNA ZA STUDENTE? Univerzitet u Beogradu ODLUČIO - Ko dođe PIJAN biće izbačen sa fakulteta

Na sednici Senata Univerziteta u Beogradu usvojen je pravilnik o disciplinskom postupku protiv studenata za kršenje akademske discipline, a pravilnikom je propisano da studenti treba da budu kažnjeni ako na fakultet dođu pijani ili ako konzumiraju drogu i alkohol u zgradi fakulteta

  • 19

Na sednici Senata Univerziteta u Beogradu usvojen je pravilnik o disciplinskom postupku protiv studenata za kršenje akademske discipline, prema kome će kazna za najteže prekršaje biti izbacivanje sa fakulteta!

Pravilnikom je propisano da studenti treba da budu kažnjeni ako na fakultet dođu pijani ili ako konzumiraju drogu i alkohol u zgradi fakulteta, naprave materijalnu štetu, vređaju ili napadnu profesora, plagiraju ili delimično plagiraju domaći zadatak, seminarski ili semsestrali rad ili projekte, zbog tuče i drugih izgreda.

Predstavnici studenata tražili su da studenti koji naprave neki od prekršaja na studentskim protestima budu izuzeti iz ovog pravilnika.

Senat je predložio da se na prestoničke fakultete ipak vrati šest ispitnih rokova budući da fakulteti sada imaju pravo da organizuju i manje.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo!)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Naravno da nije

    24. decembar 2015 | 09:39

    Ja kada sam upisao studije pocetkom 2000-tih nije u opst bilo kako je danas.Naime otisao sam do mog starog faksa u Ns-u jer mi jedan drug radi kao profesor sada tamo.Usao sam sa njime na predavanje i imao sta i da vidim.Danasnji klinci su katastrofa,bezobrazni,nekulturni,bahati,nevaspitani a pogotovo nemaju postovanja prema autoritetima.I ne moze neko da mi kaze da se to ne nosi iz kuce upravo su ih tako kuci vaspitali ili bolje reci "nevaspitali".Balavci koji govore profesoru "ti" dok im se profesor obraca "izvolite kolega" ja sam se zblanuo i sramota me je bilo da tako nesto cujem.Iskreno i smtram da ovo u opste nije blaga nego sasvim razumna i odgovarajuca kazna za takvo ponasanje.Ko zeli da bude akademski gradjanin i da ga tako drustvo tretira i da ima takav status u drustvu treba da ga zasluzi svojim ucenjem,ponasanjem i postovanjem drugih da bi isto i zasluzio prema samom sebi.A onda se cudimo sto imamo bahate politicare,lopove na polozajima i starlete po skupstini.Jel zelite da nam drzava i tako dalje izgleda?Shvatite takvim osobama nije mesto na fakultetima,takvi ne zasluzuju diplomu.I zna se da nije svako mogao da zavrsi fakultet.Pogotovo oni bahati i bezobrazni koji nemaju trunke postovanje.Takvi su leteli u prvoj godini a mozda i u prvom semestru ;)...

  • ☆☆☆

    24. decembar 2015 | 11:15

    Ovo mora i na profesore da se primenjuje.Pijani profesor je daleko veća pojava od pijanog studenta.Posle čak i maltretiraju te studente.

  • Realan

    24. decembar 2015 | 09:33

    Jadni roditelji izdvajaju poslednju paru da im djeca studiraju.Bitange koje piju nisu ni zaslužile da idu na državne fakultete koji još uvijek imaju nekakve kriterijume.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA