• 22

OTKRIVENI TAJNI DOKUMENTI: Ove gradove u Evropi je Amerika htela da bombarduje nuklearnim oružjem

To je najobimnija lista nuklarnih ciljeva tokom Hladnog rata sa kojih je skinuta oznaka poverljivosti

  • 22

Nedavno je objavljena lista iz ere Hladnog rata na kojoj se vide nuklearni ciljevi SAD, i njihovi planovi da "sistemski unište" neprijateljske gradove i stanovništvo tog područja.
NEVEROVATNA TVRDNJA NJUJORK TAJMSA: SAD su bile spremne da upotrebe nuklearno oružje tokom hladnog rata (VIDEO)

To je najobimnija lista nuklarnih ciljeva tokom Hladnog rata sa kojih je skinuta oznaka poverljivosti.
Arhiva naconalne bezbednosti je u utorak objavila studiju za atomsko oružje za 1959. godinu, a koja je objavljena u junu 1956.
Prvi na meti su bili Moskva i Lenjingrad, sa više od 300 ciljanih lokacija u samo ova dva grada. Tu si i Varšava i Peking, i još 1.200 drugih gradova koje stoje u dokumentu na skoro 800 stranica.
Foto: Profimedia/Corbis

Foto: Profimedia/Corbis


Lista za svaki grad sadrži detalje o civilnim ciljevima, zajedno sa industrijskim i infrastrukturnim.
Moskva i Lenjingrad su označeni kao prioritet broj jedan i dva. Takođe, mete su trebale da budu i vazduhoplovni komandni centri u oba grada, kao i 1.100 aerodroma u sovjetskom bloku. Aerodromi u Belorusiji su bili na listi prioriteta, broj jedan i dva.
Sovjestki aerodromi su trebali da budu meta bombama u rasponu od 1,7 do 9 megatona, koji su bili u stanju da nanesu veliku štetu.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bob

    Tu ninsekzi nebi mogli da zive jedino skorpije

  • stvarno?

    A rusi bi grickali nokte? Ako krene jednog dana, u americi ce ziveti samo insekti. Amerika je kenjala po celom svetu ali u kini indiji i rusiji nikad nije smela. Oitam se samo zashto.

  • ANTE BAN

    Pravilno i potrebno- barem onda! Jer-Staljin je sve činio ne bi li zločinački,diktatorski režim proširio do obala Atlantika! A sloboda se mora braniti; ona ne dolazi sama od sebe! Uostalom- i ruski generali su imali plan rušenja američkih gradova! Dakle- pravo i pravda i ovaj su put na strani Amerike!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima