POKUŠAO DA PROKRIJUMČARI 16 "AJFONA": Sprečen šverc od milion dinara!

Ispostavilo se da se prekršilac bavi servisiranjem mobilnih telefona, kao i da je prethodno carinicima rekao da osim ličnih stvari nema ništa što bi prijavio za carinjenje

  • 10

Carinici su na graničnim prelazima Horgoš i Bački Breg sprečili dva pokušaja krijumčarenja veće količine novih i polovnih mobilnih telefona, saopštila je danas Uprava carina.

Majka i sin uhapšeni zbog krijumčarenja cigareta u vrednosti od MILION I PO dinara!

Kako je navedeno, na ulaznoj strani graničnog prelaza Horgoš, kod tridesetčetvorogodišnjeg Beograđanina, koji je svojim automobilom sa još dva saputnika putovao iz Minhena ka Beogradu, pronađeno 16 novih mobilnih telefona "Ajfon", čija je vrednost više od milion dinara.

Ispostavilo se da se prekršilac bavi servisiranjem mobilnih telefona, kao i da je prethodno carinicima rekao da osim ličnih stvari nema ništa što bi prijavio za carinjenje.

Službenici Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja prethodnog dana su na graničnom prelazu Bački Breg sprečili bračni par iz Sombora, koji su putovali svojim automobilom iz Austrije, da prokrijumčari 70 polovnih mobilnih telefona.

Foto: Tanjug/Uprava carina Foto: Tanjug/Uprava carina

Oni su prilikom dolaska na granicu na uobičajeno pitanje carinika odgovorili odrično, a sumnjajući u istinitost njihove tvrdnje, carinici su ipak detaljno pregledali automobil i prtljag, kada su u torbi između prednjeg i zadnjeg sedišta pronašli upotrebljavane mobilne telefone, robnih marki "Samsung", "Nokia", "Huavei“, "Soni Erikson" i "LG", u količini koja ukazuje da su očigledno namenjeni daljoj preprodaji.

U oba slučaja roba će biti zadržana, dok nadležni sud ne odluči o njenoj daljoj sudbini, zaključuje se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlajko

    25. decembar 2015 | 17:08

    Sta su 16 ajfona covek nije pokrao srbiju kao ostali vi odmah dizete frku a kad prolaze puni kamioni i autobusi okrecete glavu na drugu stranu tako to ide.

  • car

    25. decembar 2015 | 16:56

    A sto nasi ne dopuste slobodnu trgovinu da bi se legalno moglo nabaviti...

  • Bond

    25. decembar 2015 | 17:30

    Bre bre ko da preneo 16 slonova. Pa jel nova godina. Kupio za paketice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA