Evo zašto su uhapsili bivšeg ministra Slobodana Milosavljevića

Slobodan Milosavljević na saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal. On i još sedmoro osumnjičenih za malverzacije sa poljoprivrednim zemljištem kojima je pribavljena protivpravna imovinska korist viša od milijardu dinara

U Tužilaštvu za organizovani kriminal u toku je saslušanje bivšeg ministra poljoprivrede Slobodana Milosavljevića i još sedmoro osumnjičenih za malverzacije sa poljoprivrednim zemljištem u Novom Sadu, kojima je preduzeću „Maxim&Co" pribavljena protivpravna imovinska korist viša od milijardu dinara.

Pogledajte snimak hapšenja 79 osoba koje su Srbiju oštetile za 100 MILIONA EVRA!

Osumnjičeni Milosavljević je, u svojstvu ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, u saizvršilaštvu sa Dušanom Protićem pomoćnikom ministra Ministarstva poljoprivrede, Zoranom Radomanom. odgovornim licem Regionalnog centra Novi Sad, Poreske uprave, Jovanom Keravicom odgovornim licem Odeljenja za poresko pravne poslove Regionalnog centra Novi Sad, Mirjanom Spasić, odgovornim licem Odeljenja za poresko pravne poslove Regionalnog centra Novi Sad, Ilijom Radosavljevićem, sudskim veštakom poljoprivredne struke i Musulinom Gorkim, sudskim veštakom poljoprivredne struke, zaposlenih u Zavodu za sudska veštačenja Novi Sad, u pomaganju od strane Z. Š. odgovornog lica privrednog društva „Maxim Co“ iz Novog Sada, u periodu od 2. decembra 2004. godine do 27. maja 2008. godine, izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja .

Foto: Tanjug/Nenad Milošević Foto: Tanjug/Nenad Milošević

Slobodan Milosavljević doneo je odluku i zaključio ugovor o zameni poljoprivrednog zemljišta sa privrednim društvom „Maxim Co“ kojim je Ministarstvo poljoprivrede ustupilo zemljište u državnoj svojini u gradskom građevinskom rejonu Grada Novog Sada na parceli površine od 26 hektara, čija je tržišna vrednost 1.054.000.000,00 dinara, za zemljište privrednog društva „Maxim Co“ iz Novog Sada površine 26 hektara, koje se nalazi na 15 parcela u pet katastarskih opština van gradskog građevinskog rejona Grada Novog Sada čija je tržišna vrednost 13.612.063,00 dinara.

To je bilo suprotno Zakonu o poljoprivrednom zemljištu, navodi se u saopštenju.

Drugostepeni organ Poreske uprave Regionalnog centra Novi Sad - Zoran Radoman, Jovan Keravica i Mirjana Spasić, da bi prikrili činjenicu da se radi o gradskom građevinskom zemljištu poništili su prvostepeno rešenje o prenosu apsolutnih prava Poreske uprave - Filijale Novi Sad 1, kojim je utvrđeno da je zemljište koje je ustupilo Ministarstvo poljoprivrede gradsko građevinsko zemljište i rešenje kojim su naložili prvostepenom organu da se zemljište proceni kao poljoprivredno, a ne kao gradsko građevinsko zemljište, da bi osumnjičeni sudski veštaci Ilija Radosavljević i Musulin Gorki suprotno planskim dokumentima iz 2006. godine u svom veštačenju procenili kao poljoprivredno zemljište, čime su osumnjičeni pribavili imovinsku korist privredom društvu „Maxim Co“ u iznosu od 1.040.000.000,00 dinara, za koliko su oštetili imovinu Republike Srbije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • moma

    26. decembar 2015 | 15:59

    I treba uhapsiti sve koji su ostetili Srbiju. Niko ne sme da stekne protivpravnu imovinsku korist i policija je ovom akcijom to svima jasno stavila do znanja

  • milan

    26. decembar 2015 | 19:57

    Treba aktivirati goli otok i sve ovo proslediti tamo,ovo je katastrofa za državu ovakvi idioti i lopovi,a najgori su oni koji ih trenutno podržavaju.

  • Ljuba

    26. decembar 2015 | 19:38

    Slobo, Slobo lopuza si bio od prvog dana posle petog Oktobra, ne ide mi u glavu koju preporuku si imao za ministra osim da si imao pasenoga u Dubaiju gde si neke tamo vodao !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA