Protiv policajca koji je upucao dečaka (12) "naoružanog" plastičnim pištoljem NEĆE biti podignuta optužnica (FOTO)

Snimci sa nadzornih kamera su pokazali da je policajac pucao na 12-godišnjeg Rajsa samo nekoliko sekundi nakon što je automobil policijske patrole stigao na lice mesta

  • 0

Porota u američkoj saveznoj državi Ohajo odlučila je da protiv policajaca koji su učestvovali u incidentu u kojem je ubijen 12-godišnji crni dečak neće biti podignuta optužnica, saopštilo je američko državno tužilaštvo.

NOVI SKANDAL TRESE AMERIKU: Policajac OPET upucao tinejdžera Afroamerikanca! (VIDEO)

Smrt Tamira Rajsa u novembru 2014. godine, koji je u rukama imao dečji pištolj kad ga je na igralištu ubio beli policajac, rezultovala je, pored drugih sličnih incidenata, protestima širom SAD, prenela je agencija AFP.

- Na osnovu dokaza koje smo videli i zakona koji se odnosi na policijsku primenu smrtonosne sile, porota odbacuje predlog podizanja optužnice - protiv dvojice policajaca koji su učestvovali u incidentu, od kojih je jedan upucao dečaka, saopštilo je tužilaštvo.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Snimci sa nadzornih kamera su pokazali da je policajac pucao na 12-godišnjeg Rajsa samo nekoliko sekundi nakon što je automobil policijske patrole stigao na lice mesta. Dečak je preminuo nekoliko sati kasnije u bolnici.

Sudija zadužen za taj slučaj je u junu objavio da ima osnova za podizanje optužnice protiv policajaca, ali su u oktobru nezavisni izveštaji čiju je izradu naložilo tužilaštvo pokazali da je policajac Timoti Loman opravdano pucao u Rajsa.

Tek nekoliko dana nakon ovog incidenta, druga porota je donela odluku da se ne podiže optužnica protiv policajca belca koji je u avgustu 2014. ubio nenaoružanog crnog mladića Majkla Brauna u predgrađu Fergusona u Misuriju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA