PORODIČNE TAJNE VLADIMIRA PUTINA: Prvi put je otkrio istinu o svojim ćerkama (FOTO)

Ruski predsednik svoj lični život krije od očiju javnosti, ali ne može baš uvek da izbegne pitanja koja mu novinari postavljaju o njemu

  • 6

Nedavno je Vladimir Putin održao svoju godišnju konferenciju za medije, a iako je govorio o pitanjima u rasponu od korupcije do spoljne politike, publika, oko 1.400 novinara, šokirala se kada je odlučio da prokomentariše i svoje dve odrasle ćerke, Mariju (30) i Katerinu (29).

PUTIN OTKRIO SVOJU NAJVEĆU TAJNU: Prvi put javno progovorio o svojim ćerkama (VIDEO)

Kada je novinar postavio pitanje o njihovim životima, Putin je rekao da žive u Rusiji i da nikad trajno nisu živele nigde osim u Rusiji. Dok je to govorio lice mu je bilo zamrznuto, bezizražajno, što je navodno rezultat previše injekcija botoksa.

- Studirale su samo na ruskim univerzitetima. Ja sam ponosan na njih. I dalje studiraju i rade. Moje ćerke tečno govore tri evropska jezika. Jedna od njih zna da govori jedan ili dva orijentalna jezika. Čine svoje prve korake i uspešne su - poručio je Putin.

A onda stao na kraj toj temi.

- Nikad ne raspravljam o pitanjima koja se tiču moje porodice. Oni nisu uključeni u politiku - poručio je.

SVE OČI BILE UPRTE U PUTINA: "Neću dozvoliti da SPOLJNA SILA odlučuje ko će vladati Sirijom" (FOTO) (VIDEO)

NEMA OBJAŠNJENJA ZA NEOBIČNE IZJAVE

Ipak, bio je to jedan od retkih trenutaka u kojima je ruski lider odlučio da progovori o ličnim temama.

Saradnik na institutu Brukings i koautor knjige o Putinu kaže da je Putin do političkog uspona došao zahvaljujući tajnosti i ucenama. Osim toga, kaže da je transparentnost koncept koji ne postoji u ruskoj politici.

Printskrin: Youtube/rnrmovie Printskrin: Youtube/rnrmovie

Kao izgovor za tajnovitost kada je u pitanju njegova porodica Putin navodi bezbednosne razloge. Zato nije jasno zašto je ovaj put odlučio da iznese neke detalje.

- Odlučio je to da uradi, tako da je to sigurno učinio s razlogom. To je možda bilo i najosjetljivije pitanje cele konferencije za novinare - kaže Kliford Gadi koji kao ni drugi nema objašnjenje za neobične izjave.

Marija i Katerina su Putinove kćeri iz braka s bivšom stuardesom Ljudmilom s kojom se venčao 1983. godine, a većinu braka Putin ju je držao dalje od svetla reflektora.

NAGAĐANJA O LJUBAVNICI

Nažalost, to mu nije pošlo za rukom kada je u pitanju ljubavnica, dobitnica zlatne olimpijske medalje. 2009. godine. Dok je još bio u braku s Ljudmilom, pojavile su se glasine da Putin ima aferu s ritmičkog gimnastičarkom Alinom Kabajevom. Tada samo 25 godina stara Kabajeva bila je poznata po svojoj fleksibilnosti i zaluđenosti snagatorima. Kratko nakon što su se "smuvali", Kabajeva se u javnosti pojavila s ogromnim dijamanskim prstenom na ruci i postala članica parlamenta iz redova Putinove stranke.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Deo medija pisao je i da je Kabajeva 2009. godine rodila dečaka po imenu Dmitrij kojem je Putin otac, ali ona je za ruski "Vog" poručila da je dečak njen nećak Arsenio.

Sve to verovatno je dovelo do razlaza Putina i Ljudmile 2013. godine. Prvi par, koji zajedno nije viđen više od godinu dana, napuštao je izvođenje baleta "La Emseralda" kada ih je jedan novinar pitao o glasinama da više ne žive zajedno. Sve je očito bilo namešteno, jer nijedan ruski novinar ne bi imao dovoljno drskosti da bez dopuštenja pita tako lično pitanje.

- Pa, tako je - odgovorio je Putin, a Kremlj je potvrdio da je razvod finaliziran u aprilu 2014. godine.

Gadi kaže da je naoko prijateljski razvod bio izuzetno sumnjiv. Ljudmilu, kaže, više niko ne viđa, a ona sigurno neće napisati sve o svojim godinama s Putinom.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

ĆERKE JE TEŽE DRŽATI DALEKO OD JAVNOSTI

Ona je nestala, ali kako Putinove ćerke stare, sve ih je teže držati dalje od javnosti. Katerina je danas navodno na čelu kompanije koja nadzire 2,3 milijarde dolara vredne radove na moskovskom univerzitetu. Iako nema iskustva u izgradnji i razvoju, savetnici su joj par bivših KGB-ovih agenata koji imaju dugogodišnje veze s njenim ocem.

- Na konferenciji za novinare Putin je potvrdio da ima kćeri, ali nije se osvrnuo na problem s nekretninama u državnom vlasništvu koje su date Katerini na sumnjiv način - kaže autorka ruskog porekla Maša Gesen.

Prije dve godine Katerina se udala za investitora Kirila Šamalova, dugogodišnjeg prijatelja njenog oca. Venčanje je održano u strogo čuvanom skijalištu. Ubrzo nakon toga Šamalov je u svoje ruke dobio 17 odsto deonica kompanije pod nazivom Sibur. Prošle godine kupio je deonice za neobjavljeni iznos novca od milijardera koji je bivši džudo partner Vladimira Putina.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

OVO JE ČOVEK KOJI JE OŽENIO PUTINOVU ĆERKU: Evo koliko je profitirao zbog toga!

Manje toga zna se o starijoj kćeri Mariji koja je ime navodno dobila po Putinovoj majci i studirala je biologiju na univerzitetu Sankt Petersburg. Prošle godine živela je sa svojim partnerom, Holanđaninom Joritom Fasenom, izvršnim direktorom Gasproma.

NOVE GLASINE

A manje od godinu dana nakon Katerinine svadbe, pojavile su se glasine da se i Putin oženio, ovaj put sa 30-godišnjom Kabajevom. Početkom godine pojavila se i informacija da je gimnastičarka Putinu rodila ćerku.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Švajcarski mediji javljali su da je u tajnosti rođena u bolnici u blizini granice s Italijom. Putin navodno nije bio prisutan, ali područje je bilo preplavljeno automobilima s ruskim registarskim oznakama, preneo je news.com.au.

Putin ove informacije nije potvrdio, a pitanje o bebi bilo bi dobro postaviti. Međutim, mora se naći netko dovoljno hrabar da ga postavi.

O ovoj Putinovoj izjavi priča ceo svet! Evo šta je rekao o Turcima i Americi (VIDEO)

(Telegraf.rs / Izvor:dnevno.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mercedes AMG

    29. decembar 2015 | 13:10

    PUTIN CAR SVETA!

  • bla

    29. decembar 2015 | 14:25

    imam i ja svojih problema....boli me uvo za njega i sve ostale koji se bave politikom a boga mi i za njihove porodice....

  • Ludi Milojko@

    29. decembar 2015 | 18:09

    Dobro je kad se porodila na granici Italije i Rusije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA