NAJLEPŠA PROGNOZA ZA 2016: Evo koje će stvari u Srbiji SIGURNO BITI BOLJE!

Mnoge stvari biće bolje u 2016. godini, od uslova za odlazak u penziju, do elektronskog plaćanja poreza, kao i obeštećenja u slučaju predugih sudskih sporova... Naredna godina biće ona u kojoj ćemo ponovo uspostaviti direktne letove sa zemljama preko Atlantika

  • 6

Iako će 2016. godina biti ona u kojoj će se povećati novi nameti, ipak postoje i stvari u kojima će nam narednih 12 meseci biti delimično lakši za život.

 

UVEDEN VOZ NA LINIJI BEOGRAD - MOSKVA! Šta mislite koliko košta KARTA?

 

Od 1. januara ni muškarci ni žene neće više morati da prikupljaju pun radni staž jer će im uz starosni uslov za odlazak u penziju biti potrebno svega 15 radnih godina koje su upisane u radnu knjižicu.

 

HELIKOPTER UMESTO TAKSIJA U SRBIJI: Evo kuda će leteti!

 

Žene će od Nove godine u penziju moći da odu sa 61. godinom života, a muškarci sa 65. Zaposleni koji imaju beneficirani radni staž od 1. januara moraće da imaju 54 godine da bi otišli u penziju.

 

U narednoj godini mnogo lakše ćemo izlaziti na kraj sa državnom administracijom. Poreske prijave moći će da se predaju elektronski, a zaživeće i elektronski sistem izdavanja građevinskih dozvola.

 

 

Iz Ministarstva pravde najavili su da će se setom novih zakona sledeće godine stati na put predugim sudskim sporovima. Za nerazumno duge procese, a na osnovu Zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku, počeće da se primenjuje takozvani institut obeštećenja za stranke koji će državu koštati od 300 do 3.000 evra.

 

Sa prvim danima sledeće godine ukida se obaveza trgovaca na veliko da vode evidenciju prometa, ukoliko poslovne knjige vode po principu dvojnog knjigovodstva.

 

Foto-ilustracija: Profimedia/Juice Images

Foto-ilustracija: Profimedia/Juice Images

 

Preduzetnici i vlasnici malih preduzeća dobiće od države povraćaj od 75 odsto poreza i doprinosa na zarade ako zaposle najmanje dva nova radnika.

 

U 2016. sigurno će biti izbora u Vojvodini, a možda i u celoj Srbiji. Svi oni koji budu radili na biračkim mestima od sada neće morati da plate porez ako im zarada ne bude veća od 5.000 dinara.

 

Sledeće godine trebalo bi da možemo da direktno letimo za SAD i Meksiko. Prva linija trebalo bi da bude Beograd - Njujork.

 

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA