ODLUČENO: Taksa za RTS - 150 dinara! Hoćemo li sad da je plaćamo?

U periodu od 1. januara do 31. decembra sledeće godine javni medijski servisi delimično će se finansirati iz budžeta Srbije, a delimično iz takse koja će iznositi 150 dinara, a biće naplaćena preko računa za utrošenu električnu energiju

Taksa za RTS i RTV iznosiće 150 dinara, a građani će je plaćati kroz račun za struju, predviđeno je Zakonom o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis koji je danas usvojen u Skupštini Srbije.
PRETPLATA ZA RTS niža od cene kutije cigara, bez seče struje zbog neplaćanja, NAJAVIO VUČIĆ

U periodu od 1. januara do 31. decembra sledeće godine javni medijski servisi delimično će se finansirati iz budžeta Srbije, a delimično iz takse koja će iznositi 150 dinara, a biće naplaćena preko računa za utrošenu električnu energiju.
USKORO POČINJE PLAĆANJE PRETPLATE ZA RTS: Evo koliko ćemo morati da izdvojimo mesečno!
Sredstva od uplaćene takse na području Srbije van teritorije Vojvodina biće prihod RTS, dok će 70 odsto sredstava uplaćenih na teritoriji Vojvodine ići RTV, a ostatak RTS.
Predviđeno i da RTS i RTV snadbevaču, na ime obavljanja poslova fakturisanja i naplate takse, plaćaju mesečnu naknadu u visini od tri odsto od iznosa prenetih sredstava RTS-u i RTV-u po osnovu takse.

Da li ćete sada redovno plaćati taksu od 150 dinara?

Glasajte

Za sprovođenje zakona obezbeđena su sredstva, a stupiće na snagu dan posle objavljivanja u "Službenom glasniku", kako bi se odmah obezbedili uslovi za nesmetan rad javnog servisa i obavljanja njihove delatnosti koja je u funkciji javnog interesa.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MarkoPA

    Nine mi jasno. Ne radi se o 150 din. Ja placam total tv, I meni I tu kazu, to samo kod nas ima. Ako placam vec televiziju njima, a oni I ovako placaju rts-u, zasto ja I ppsebno moram da im platim? To jest' placam dva puta. I zasto uz struju? Neka stave poseban racun, kao I total sto radi, pa akp ne platim neka mi ga ukunu, necu moci da spavam bez rts-a! Sasvim izvodljivo, rts je kao poseban paket, koji doplacujes 150 din, I ako ne platis, taj paker se ukine, kao sto I HBO ukinu.

  • srecko

    znaci silom placati rts....zasto uz struju kad drugi operateri i televizije posebno,,to znaci da rts salje signal sa djerdapa visokog i niskog napona kopova uglja itd,,,,strasno bujosevicu i svima ostalima

  • Nikola

    Treba placati taksu jer je cena pristojna, ali uz rigoroznu kontrolu kako se taj novac trosi, jer od ranijeg iskustva znamo kako zutaci trose narodni novac na svoje plate i slicno.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima