Vernici danas slave SVECA, koji je prvi POSLE HRISTA VASKRSNUO!

Vojnici su dobili zadatak da Sevastijana skinu golog i da ga strelama probodu, a njegovo telo bace u kanalizaciju, ali se on tri dana kasnije šetao Rimom živ i zdrav

  • 5

Srpska pravoslavna crkva danas obeležava Svetog mučenika Sevastijana, sveca koji je 287. godine po predanju uspeo da vaskrsne i tako pokaže da Bog čuva najodanije hrišćane.

BOG JE NAPRAVIO EVU OD ADAMOVOG PENISA: Šokantna teorija frapirala planetu

Sevastijan je rođen u Milanu, a vaspitan je u duhu rimske plemićke porodice. U skladu sa time bio je rimski vojnik, a u karijeri je napredovao do komandanta dvorske garde cara Dioklecijana.

Danas je NAJVAŽNIJI HRIŠĆANSKI PRAZNIK za sve ŽENE U SRBIJI!

Nije poznato tačno kada, ali Sevastijan je u jednom delu svog života odlučio da odbaci razna božanstva u koja su verovali Rimljani i da počne da veruje u jednog Boga.

Postoje mnogobrojni mitovi i legende kako je Sevastijan spasavao hrišćane i kako je krišom, onima koji su već utamničeni, olakšavao muke.

Kada je Dioklecijan saznao da jedan od njegovih najviših oficira spasava hrišćane, odlučio je da ga najstrože kazni za primer svima ostalima.

Foto: oca.org/saints Foto: oca.org/saints

Vojnici su dobili zadatak da Sevastijana skinu golog i da ga strelama probodu, a njegovo telo bace u kanalizaciju.

Međutim, tri dana posle toga Sevastijan se po predanju šetao Rimom živ i zdrav. Ali, tada su ga neznabožci kamenovali do smrti iz straha da je u pitanju utvara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veljo

    31. decembar 2015 | 10:01

    Slava ti i milost i hvala sveti Mucenice Hristov Sevastijane

  • Likizhr

    31. decembar 2015 | 09:48

    S obzirom da crkva kaze da postoji raj i pakao onda su ovoga zeznuli i izvukli iz raja da zivi ponovo u paklu na zemlji ,to bas i nije neka nagrada sto je bio dobar na zemlji

  • Vaskrsije

    31. decembar 2015 | 10:15

    I, je l vaskrsnuo i posle kamenovanja? Ili su kamičci zaglavili mehanizam ovog Terminatora, pa mu je tu bio kraj?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA