AMBASADOR IZRAELA U SRBIJI: Tužno je što se palestinska deca igraju s "plišanim teroristima" (FOTO)

- Veoma je tužno kad vidim kako su mlada deca sa palestinske teritorije izložena mržnji i nasilju pa čak i kroz igračke - rekao je ambasador Izraela u Srbiji Josef Levi

  • 21

Izraelski carinici u Haifi zaplenili su 4 hiljade lutaka koje prikazuju borca Hamasa sa kamenom u ruci i natpisom na grudima "Jerusalim je naš!". Lutke su pronađene u kontejneru koji je trebalo da sadrži različite plastične igračke i tepihe, navodi se u saopštenju izraelske ambasade u Srbiji.

NOVI RAT NA BLISKOM ISTOKU? Haos na granici između Izraela i Libana (FOTO)

"Plišani teroristi" proizvedeni su u drugoj arapskoj zemlji i bili su na putu ka palestinskoj teritoriji. U pitanju su igračke namenjene najmlađima.

"To je samo još jedan od dokaza da Palestinci i dalje nastoje da svoju decu zatruju mržnjom i podstaknu na nasilje, koristeći se čak i igračkama", stoji u saopštenju izraelske ambasade.

Foto: Ambasada Izraela Foto: Ambasada Izraela

U poslednja 2 meseca stotine palestinske dece se uključilo u nasilne aktivnosti koje se uglavnom završavaju opasnim povredama i ubistvima nad izraelskim civilima.

- Veoma je tužno kad vidim kako su mlada deca sa palestinske teritorije izložena mržnji i nasilju pa čak i kroz igračke. Lutka je pozitivna i edukativna alatka koja bi trebala da razvije razmisljanje i emociju kod deteta. Nije slučajno da deca tako uzgajana izlaze na ulicu sa ciljem da rašire agresiju - rekao je ambasador Izraela u Srbiji Josef Levi.

Foto: Ambasada Izraela Foto: Ambasada Izraela

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стварно види види

    30. decembar 2015 | 11:13

    А још тужније да баш ви израелци убијате из аутоматског оружија ту исту децу !!!

  • Nikolas

    30. decembar 2015 | 11:57

    POSTOJE NARODI KOJI NA MRZNJI PREMA DRUGIM NARODIMA I RELIGIJAMA GRADE BUDUCNOST -STO JE ZALOSNO A JOS KAD COVEK RAZMISLI DA SMO U 21 VEKU !!!!! NEGATIVNA ENERGIJA U LJUDIMA UNISTAVA OVU PLANETU-LJUDSKU RASU U IZUMIRANJU!!!!!

  • Jovan

    30. decembar 2015 | 20:53

    Sramota od komentara punih mrznje prema Jevrejima.I vi ste mi neki hriscani. Pa sam Isus je bio jevrejin, ispovedao je jevrejsku veru, kao i majka mu Bogorodica.I svi apostoli.I Jovan Preteca. I nisu Isusa razapeli jevreji nego rimljani!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA