SRBIJA ĆE U BUDUĆNOSTI IMATI NAJBOLJU KLIMU NA SVETU: Senzacionalno predviđanje najmlađeg srpskog akademika

- U budućnosti ćemo ući u novo ledeno doba kada će led prekriti čitavu Kanadu i severnu Evroaziju - ističe Marković dodaje da će naše podneblje, kao i u poršlom ledenom dobu biti jedno od najprijatnijih utočišta za život

  • 7

Slobodan B. Marković (45) redovni je profesor na PMF u Novom Sadu u oblasti geografskih nauka i najmlađi član SANU. Trudi se da sledi put našeg velikog naučnika Milutina Milankovića i njegove teorije o astronomskim uzrocima pojave ledenog doba

PRETI NAM JEZIVA HLADNOĆA: Naučnici tvrde da nas za 15 godina čeka LEDENO DOBA!

- Lekcije iz paleoklime nas uče da sa rezervom prihvatimo stavove agresivnih pobornika paradigme globalnog zagrevanja naše planete. Pored ovakvog homocentričnog pristupa,treba uzeti u obzir heliocentrična stanovišta, koja u centar stavljaju odnos između Zemlje i Sunca. U budućnosti ćemo ući u novo ledeno doba kada će led prekriti čitavu Kanadu i severnu Evroaziju - ističe Marković dodaje da će naše podneblje, kao i u poršlom ledenom dobu biti jedno od najprijatnijih utočišta za život.

Kada je reč o uslovima rada u našoj zemlji, ovaj naučnik ne vidi problem u platama, za koje smatra da su relativno pristojne, već u sporom tehnološkom razvoju koji onemogućava egzaktna naučna istraživanja.

- Uprkos tome, naši istraživači dolaze do izvanrednih rezultata, trenutno smo na 47. mestu po naučnom razvoju - sa ponosom ističe Slobodan.

Naš najmlađi akademik slobodno vreme provodi baveći se "powerlifitngom", i već dva puta je bio prvak Srbije u ovoj disciplini.

Iz čučnja može da izbaci 200 kilograma gvožđa na leđima.

(Telegraf.rs/ Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jogogo

    31. decembar 2015 | 15:15

    Plata od 30.000 dinara je za njega relativno pristojna?!?!Jesi ti zemljače deportovan iz nekog bivšeg vremena pa si se juče probudio?

  • gradjanin

    31. decembar 2015 | 11:56

    Još jedan "Vučić" ...? Mnogo je brate za svakog ko je iole normalan...!

  • Dag

    31. decembar 2015 | 11:27

    Dobro ,klima,a - inace?... (Gospodin ,dize tegove,pa dize i - moral.)...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA