Dobitnik i gubitnik nedelje

Vino Župa iz Aleksandrovca dobitnik, a Poreska uprava gubitnik nedelje u izboru Telegrafa

  • 0

Dobitnik nedelje - Aleksandrovački proizvođač vina i sokova Vino Župa, objavio je da je lane povećao fizički obim proizvodnje i plasman za 50 procenata.

Izvoz je porastao za 80 odsto te je ova kompanije postala najveći neto izvoznik Rasinskog okruga, svrstavši se i među 20 najvećih izvoznika u Srbiji.

Menadžment Vino Župe očekuje i u tekućoj godini značajan porast prodaje robe na inostranom tržištu, a plodni rezultati su došli kao posledica velikih ulaganja nakon uspešne privatizacije sprovedene pre deset godina.

Gubitnik nedelje - Spisak najvećih poreskih dužnika obelodanjen protekle sedmice, nije ispunio očekivani cilj zakonodavca - promovisanje novog nivoa transparentnosti ove državne ustanove. Umesto toga, u prvi plan je izbilo nekoliko i od ranije očitih stvari

Poreska uprava se nalazi u stanju opšte dezorganizacije, a na videlo je izašla i odomaćena selektivnost u pristupu državnih organa. Ni u jednoj uređenoj državi od moralne osude javnosti ne može se očekivati obavljanje državnih poslova, a jedino se to postiglo ovim zakonskim manevrom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA