A OVAKO SU SE SINOĆ VESELILE KOMŠIJE: 2016. dočekali uz velike zvezde! (FOTO) (VIDEO)

Hrvatima je pevala Nina Badrić, Crnogorci su se veselili uz pesme Zdravka Čolića, Željka Joksimovića, Harija Mata Harija... Banjalučani su uživali uz domaće izvođače, noćašnje događaje u Sarajevu obezbeđivao veliki broj policajaca

  • 4

Nova godina u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori dočekana je na trgovima uz vatromet, u restoranima, ali i u kućnoj atmosferi.

Mnogobrojni Zagrepčani i turisti, 2016. godinu dočekali su na Trgu bana Josipa Jelačića. Na organiziranom dočeku, građane je zabavljala poznata pevačica Nina Badrić, grupa Vatra i Teška industrija, a,  sa sugrađanima je poslednje sekunde 2015. odbrojavao i gradonačelnik Milan Bandić.

Dobrom raspoloženju na centralnom zagrebačkom trgu, na kojem su se okupile hiljade građana, pogodovala je i povoljna temperatura, a dodatno je atmosferu zagrejao petominutni vatromet koji je započeo tačno u ponoć.

Gradonačelnik Bandić je pozdravio građene, čestitao im Novu godinu, i kazao:

- Hvala vam što ste došli. Uživajte, živeli!

NOVOGODIŠNJA GROZNICA TRESE SARAJEVO: Evo kako se ljudi zabavljaju na ulicama BiH (VIDEO)

Više hiljada Riječana, već tradicionalno je novu 2016. dočekalo na Korzu, ovoga puta uz muziku riječke grupe "Moskva" i Nenu Belana & Fiumense. Čestitke i najbolje želje svima je u ponoć s pozornice uputio gradonačelnik Vojko Obersnel, a zabava do jutarnjih sati nastavila se uz hitove "Hladnog piva".

Osim u ugostiteljskim objektima Banjalučani su se veselili i na Trgu Krajine. Zabavljali su ih domaći izvođači: "Mundens" i Vanja Mišić, Krajiški trubači, pop grupa "Nair" te "Kombajn kvartet" i Slađana Zrnić.

Javni doček pod motom "Idemo ludo, idemo jako u novu, 2016. godinu!" okupio je mnogobrojne Sarajlije i turiste koji su uživali u muzici i plesu uprkos niskoj temperaturi. Dobra atmosfera u centru grada "odevenog" u praznično ruho kulminirala je u ponoć kada je upriličen vatromet.

Program je počeo u 21 sat kada je okupljene zabavljala sarajevska grupa "Radarska kontrola". Atmosferu je dodatno zagrejala i grupa "Zoster" te bh. pevač Amel Ćurić koji je s prisutnima i odbrojavao zadnje sekunde 2015. godine.

Na sceni se okupljenima obratio novoimenovani zamenik gradonačelnika Grada Sarajeva Abdulah Skaka, poželivši svima dobar provod u Sarajevu.

SPEKTAKULARNI VATROMETI: Ovako je svet dočekao Novu godinu!

U ime Grada i u lično ime želim vam puno zdravlja, sreće, uspeha, da se volite. Posebno pozdravljam goste i turiste i pozivam vas da budete dobri domaćini, da im noć bude u sjećanju, sretno - poručio je Skaka.

Inače, noćašnje događaje obezbeđivao je veliki broj pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Takođe, saobraćaj je privremeno bio obustavljen u centralnom delu grada, dok policija vozila preusmerava na alternativne ulice.

Nakon višegodišnje pauze, i na podgoričkom Trgu Republike organizovan je doček.  Publiku su zabavljali Hari Mata Hari i Željko Joksimović. Publika u Budvi uživala je u pesmama Zdravka Čolića na Trgu ispred Starog grada.

Na glavnom Trgu Nikole Đurkovića u Herceg Novom, novogodišnji program počeo je igrokazom za najmlađe, a u prve minute Nove godine Novljane i goste uveli su Tonči Huljić i njegov "Madre Badeša" sastav.

(Telegraf. rs /Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jovana

    1. januar 2016 | 15:15

    meni ne smeta ali ipak nije srpska nova godina makedonija slavi i rusija i zovu je vasilica.proverite da u makedoniji slave sve slave cak za 21 cela makedonija ne radi.isto najvise se slavi sv.nikola sveti jovan mitrovdan arharangjel i da ne nabrajam .samo sto se za badnje vece zapali velika vatra gde se svi skupljacu pevaju kolederaske pesme i svi obicaji se postuju

  • lvan

    1. januar 2016 | 17:03

    To sto mi zovemo Srpska nova godina, ne znaci da se svi drugi okalovazavaju. Tako je ustaljeno u narodu. Ona nije ni ekskluzivno Pravoslavna! Nemci slave isto, kaoi neki drugi katolici. Manite prepiranja, zovite kako hocete.

  • Dag

    1. januar 2016 | 16:53

    Blago - nama, blago - njima, svi smo -isti, u istim -.... (Svima, koji se secaju, boljih dana - Srecna Nova Godina!)...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA