BAČENA BOMBA NA KUĆU UPRAVNIKA ZATVORA: Urušio se krov od siline eksplozije

Sve su oko ponoći čuli meštani ovog sela, ali su, kažu, mislili da je u pitanju novogodišnje veselje, a tek jutros oko 11 časova primetili su oštećenja na kući i o svemu obavestili Jankovića

  • 2

Eksplozivna naprava za sada nepoznate vrste aktivirana je sinoć, oko ponoći, u selu Dubočani kod Trebinja, na porodičnu kuću Slaviše Jankovića, upravnika Okružnog zatvora u Trebinju, ali u kući ne živi niko, pa nije bilo ni povređenih.

Sve su oko ponoći čuli meštani ovog sela, ali su, kažu, mislili da je u pitanju novogodišnje veselje, a tek jutros oko 11 časova primetili su oštećenja na kući i o svemu obavestili Jankovića.

U CJB Trebinje je potvrđeno da su oni o svemu obavešteno oko 12.20, nakon čega na lice mesta izlaze policija, protivpožarni inspektor i okružni tužilac Gordana Šalvarica.

Nakon prvih nalaza uviđaja koji je započet u kasnim popodnevnim časovima očigledno je samo to da je kuća pretrpela materijalnu štetu, jer se usled siline eksplozije urušio deo krova, ali još nije utvrđen ni uzrok, niti posledice ovog čina.

Okružni javni tužilac Gordana Šalvarica, koja je vršila uviđaj, kaže da će sve biti nastavljeno sutra, jer je u pitanju složena istraga za koju je potrebno ispitati još dosta neispitanih i nepoznatih okolnosti ovog nedelja.

- Još nije ustanovljeno ni kakva je eksplozivna naprava u pitanju, a uviđaj ćemo nastaviti sutra, jer danas nije završen s obzirom na nedostatak svetlosti unutar kuće i velike količine urušenog materijala. Sve to onemogućava adekvatan rad i ispitivanje dokaza - kaže Šalvarica.

Ona nije mogla potvrditi da li je ekspozija došla spolja ili iznutra, mada meštani tvrde da su još jutros uočili i izvesne tragove koji bi mogli značiti da je provaljeno u unutrašnjost.

U dvorištu kuće je bio i sam Slaviša Janković koji, iako nije želeo da daje izjave, ipak tvrdi da mu nije jasno ko bi i iz kojih razloga mogao da učini ovako nešto.

(Telegraf.rs/nezavisne.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aceN

    1. januar 2016 | 22:03

    Verovatno se zamerio sa nekim, ne verujem da je bacena bomba samo onako i slucajno bas na njegovu kucu

  • paja gluvakov

    2. januar 2016 | 03:51

    pred novu godinu rekao je " zapamtićete vi mene "

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA