POLITIKO: Može li Turska gurnuti NATO u rat Rusijom?

Turska, predvođena Erdoganom, ostala je jedan od najvećih problema u svetlu izbegličke krize i terorizma, napisao je za Politko novinar Majkl Goldfarb

  • 32

Turske vojne operacije protiv Kurda u mestu Čizre zajedno sa egom predsednika Redžepa Tajipa Erdogana mogli bi da nateraju NATO da krene u rat sa Rusijom, objavio je Politiko.

"HITLEROV SISTEM JE EFIKASAN": Turski predsednik ŠOKIRAO svet svojom izjavom!

Turska, predvođena Erdoganom, ostala je jedan od najvećih problema u svetlu izbegličke krize i terorizma, napisao je za PolitIko novinar Majkl Goldfarb.

Goldfarb se osvrnuo na kurdski grad Čizre, gde turska vlada sprovodi operaciju protiv Radničke partije Kurdistana.

Kako je naveo, zatvaranje očiju pred tim operacijama, kao i turskim obaranjem ruskog aviona u novembru, moglo bi da NATO gurnu u rat sa Rusijom, preneo je Sputnjik.

- Zašto lideri EU tolerišu turske akcije protiv onih koji su uspešni u borbi protiv Islamske države - upitao je novinar u tekstu pod nazivom "Na ivici, sa Erdoganom".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čiča-deda

    2. januar 2016 | 08:16

    Erdogan se uzalud nada u SAD i NATO.Obama je prilikom posete Japanu,vešto izbegao ponovljeno pitanje,dali bi SAD branile Japan u slučaju da bude napadnut.Nije Obama naivan,on dobro zna koliki je ulog i moguće posledice sukoba s Rusijom.Erdogan će uskoro pasti.Previranja i čarki će biti,al turska će opatiti i sigurno će biti krupnih promena.Usput opatiće i drugi narodi,ali će Kurdi profitirati stvaranjem svoje države.SAD posustaju,Oama to vidi i zbog toga i najavljuje umereniju politiku koja će voditi ka samoizolaciji i emešanje u ostatak sveta.Svestan je moći Ruske ratne mašinerije i rešenosti Rusije da opstane kao supersila,koja će do zadnjeg čoveka štititi svoje interese.Turska žuri i pravi račun bez krčmara i u kritičnom trenutku neće biti vredna pažnje i sukoba radi nje.Putin je jasno rekao da nema ništa protiv turskog naroda,al da im sadašnja vlast neće trajati večito.Inače Sirija je svima ko poligon za ispitivanje oružja i uvežbavanje,ali i prodajni štand.Osim toga zemlje EU se u mnogim stvarima ne slažu međusobno,a i preti im raspad.Shvataju da ih SAD guraju u rasipništvo i bedu,da biju njihove bitke.Toliko nisu ludi,kad zagusti svi seizvlače i beže u zavetrinu.Nema velikog rata,jer se nema petlje.Sve se svodi na lajanje,pritiske i izrabljivanje malih i slabih.

  • Гокс

    2. januar 2016 | 08:23

    Неће Турска гурнути НАТО већ обрнуто НАТО ће гурнути Турке у смрт против Русије.

  • TT

    2. januar 2016 | 13:09

    A zašto Turska kao članica NATOa zvanično i jasno ne pozove NATO da udari na ISIL? A smeta im kada se Rusija bori protiv terorista. Očito je da su teroristi zapravo produžena ruka Amerike i NATOa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA