BEOGRAD PUT: Sneg nas nije iznenadio, vetar pravi problem

Beograd-put je sve vreme bio u pripravnosti i sneg nas nije iznenadio. Vetar duva brzinom od 80 do 100 kilometara na sat, što nije uobičajeno. Ovo nije prvi put da su ovakve prilike i Beograd-put se lako bori i sa ovakvim vremenskim uslovima, tvrdi direktor Beograd-puta Ivan Tejić

  • 18

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević i direktor JKP Beograd-put Ivan Tejić izjavili su jutros za televiziju Pink da je na gradskim ulicama više od stotinu ekipa tog preduzeća koje aktivno uklanjaju sneg sa ulica.

BEOGRAĐANIMA MEĆAVA NE MOŽE NIŠTA: Ovo su najluđe fotke sa Instagrama (FOTO)

Petronijević je rekao da je najveći problem sa ovakvim vremenskim uslivma to što pucaju cevi, te da su već problemi rešeni na Vidikovcu i Čukarici.

ČAROBNI PRIZORI SRBIJE POD SNEGOM: Savršena belina okovala sve pod sobom (FOTO)

- Beogradski vodovod i kanalizacija zatvara te cevi, a Beograd-put odmah nakon toga svojim mašinama razbija led jer je jako opasno ukoliko se led zadrži. Imali smo par prekida na linijama gradskog saobraćaja ali i to je rešeno i sada se gradski saobraćaj odvija nešto težano, ali bez zastoja. Jedino imamo problem na Mirijevskom vencu zbog velike uzbrdice, ali ekipe i to rešavaju. Sva gradska preduzeća rade koordinirano i aktivno oslobađaju trotoare na pešačkim prelazima. Više od stotinu ekipa je na terenu, aktivno je svih 14 baza Beograd-puta i eventualne probleme odmah rešavamo – naglasio je Petronijević i apelovao na sugrađane da imaju strpljenja.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Tejić je kazao da je i više od stotinu kamiona tog preduzeća na gradskim ulicama, da vetar koji duva brzinom od 80 do stotinu kilometara na sat znatno otežava situaciju, ali da su radnici 24 sata na terenu.

- Beograd-put je sve vreme bio u pripravnosti i sneg nas nije iznenadio. Mi održavamo i obilaznicu oko Beograda, sve je prohodno, a na gradskim ulicama sneg se više zadržava jer ga vetar vraća sa trotoara. Vetar duva brzinom od 80 do 100 kilometara na sat, što nije uobičajeno. Ovo nije prvi put da su ovakve prilike i Beograd-put se lako bori i sa ovakvim vremenskim uslovima – istakao je Tejić.

Prema Operativnom planu Zimske službe, dodao je Tejić, imamo dva do četiri sata nakon prestanka padavina da očistimo gradske ulice prvog prioriteta, a 48 sati nakon toga drugi prioritet.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA