SNEG IZAZVAO SERIJU NESREĆA U SRBIJI: Prevrnuo se šleper, auto skliznuo s puta, sudari sve češći (FOTO)

Maksimalan oprez u vožnji se savetuje na putnom pravcu Užice - Čajetina - Nova Varoš - Prijepolje, gde je neophodno striktno pridržavanje postavljene saobraćajne signalizacije, prilagođavanje brzine uslovima na putu, jer ima i pojave odrona

  • 22

U Srbiji sneg uveliko pada a snežni nanosi su do sada već počeli da otežavaju saobraćaj širom zemlje zbog čega je došlo do više saobraćajnih nesreća. Poslednja u nizu je ta da se na auto-putu Niš-Beograd kod Ražnja prevrnuo šleper koji je blokirao saobraćaj u smeru ka Beogradu.

HAOS NA AUTO-PUTU ZA NOVI SAD: Autobus skliznuo zbog snega i udario u prikolicu

JAK VETAR ĆE STVARATI NANOSE, NAPADAĆE 30 CM SNEGA: A evo kada nas čeka otopljenje!

Šleper se prevrnuo zbog klizavog kolovoza i zbog toga što nije imao zimsku opremu.

DANAS ĆEMO DOŽIVETI LEDENU NEDELJU: A evo kakvo nas vreme očekuje već sutra!

Kolona vozila je velika, a saobraćaj se u suprotnom smeru odvija otežano, a na kolovozu ima pet do deset centimetara snega.

Jutros oko šest sati dogodila se još jedna saobraćajna nesreća kada je autobus na auto-putu za Novi Sad skliznuo sa kolovoza i udario u prikolicu što je takođe izazvao sneg i klizav put.

VOZ SMRSKAO AUTOMOBIL, VOZAČ POGINUO: Stravična nesreća kod Valjeva!

Na pružnom prelazu između Slovca i Divaca u blizni Valjeva voz za Bar naleteo je na putnički automobil i tom prilikom je život izgubila jedna osoba, rečeno je Tanjugu u preduzeću Infrastruktura železnice Srbije.

Takođe, na Pančevačkom mostu je putnički automobil uleteo u železnički kolosek i železnički saobraćaj je trenutno u prekidu.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Zbog svega ovoga želimo da upozorimo sve vozače da budu veoma oprezni u vožnji, ne kreću nigde bez zimske opreme, i da ukoliko ne moraju ne kreću na put bez preke potrebe, navodi se u saopštenju Puteva Srbije.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je danas da će u centralnim i južnim predelima Srbije doći do stvaranja snežnog pokrivača od 15 do 30 centimetara, kao i snežnih nanosa usled jakog vetra u planinskim predelima i košavskom području, naročito u donjem Podunavlju i južnom Banatu.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Maksimalan oprez u vožnji se savetuje na putnom pravcu Užice-Čajetina-Nova Varoš-Prijepolje, gde je neophodno striktno pridržavanje postavljene saobraćajne signalizacije, prilagođavanje brzine uslovima na putu, jer ima i pojave odrona.

Zabrana za šlepere i kamione važi na putnom pravcu Užice - Novi Pazar - Sjenica gde je ob Svuda su ekipe na terenu, a jedini problem pravi vetar jakog inteziteta, obavezno je korišćenje zimske opreme i strogo pridržavanje zimskim uslovima na putu.

Foto: Danilo Tomović Foto: Danilo Tomović

Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu neometano funkcioniše i neprekidno je otvoren za aviosaobraćaj bez obzira na zimske uslove i nevreme, rečeno je danas Tanjugu u tom preduzeću.

U periodu pojačanih padavina Zimski štab, koji je oformljen još 1. novembra, u punoj je pripravnosti i deluje po potrebi kako bi omogućio bezbedno i sigurno obavljanje aviosaobraćaja.

(Telegraf.rs/ Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KRSTAS

    3. januar 2016 | 14:49

    A kako su samo putari jesenas pokazivali sveze ofarbane kamione i dicili se gomilama soli...Spremni bili, al samo do prvog snega.

  • olja

    3. januar 2016 | 16:56

    Da covek ne poveruje .Svake godine ista prica Putare iznenadio sneg u januaru .Strasno.To ima samo u zemlji Srbiji.Ministarka da izadje na ulice dalje od Beograda u svim gradovima je kolaps.!!!!!!

  • Kama

    3. januar 2016 | 14:57

    Oce to kada se neciste putevi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA