Mislili ste da je u Srbiji ledeno, a tek da vidite kakva je ZIMA U RUSIJI (FOTO) (VIDEO)

Temperatura u glavnom gradu Rusije, Moskvi, narednih dana će se kretati oko minus 20, a subjektivni osećaj biće da je napolju još hladnije

  • 7

Snežni nanosi, niske temperature u minusu i paralizovan saobraćaj je u Rusiji dobro poznata stvar. Svake zime, građani ove zemlje se suočavaju sa velikim problemima na koje su, slobodno možemo reći, već navikli. Zato, ukoliko ste mislili da je u Srbiji ledeno, pogledajte šta se dešava u Rusiji.

LEDENA RUSIJA: Zima odnela 123 života

Temperatura u glavnom gradu Rusije, Moskvi, narednih dana će se kretati oko minus 20, a subjektivni osećaj biće da je napolju još hladnije.

Inače, Jakutsk je najhladniji grad na svetu koji se nalazi na dalekom istoku Rusije. Tamo temperature dostižu čak minus 45 stepeni, a 200.000 stanovnika ovog grada je na ove ledene uslove naviklo.

U NJIH NE ŽELITE DA IDETE: Ovo su najopasniji gradovi na svetu! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP, Youtube/UKRAINE TODAY Foto: Tanjug/AP, Youtube/UKRAINE TODAY

Zima u Jakutsku je duga i ledena, sa samo 15 sati Sunca koliko mesečno bude u ovom zabačenom mestu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Pored jakih i hladnih zima, Rusija ima još jedan veliki problem. Naime, na području ove države postoji globalno zagrevanje koje je dvostruko veće i brže u odnosu na ostatak sveta, saopštilo je tamnošnje Ministarstvo za prirodne resurse i zaštitu životne okoline.

Jedan od pokazatelja, da je ovo saopštenje istinito, su sve učestalije poplave i šumski požari. U vladinom izveštaju o zaštiti životne sredine navodi se da se Rusija zagrevala 0,42 stepena Celzijusa po deceniji od 1975, što je 2,5 puta više u odnosu na globalni prosek od 0,17 stepeni Celzijusa, prenosi agencija Tas.

Printskrin: Youtube/UKRAINE TODAY Printskrin: Youtube/UKRAINE TODAY

Ovaj podatak nam govori da postoje indikacije da će u Rusiji vremenom zime biti sve slabije i da će klimatske promene dovesti do toga da u ovoj državi ne bude više visokih minusa. Međutim, dok ne dođe do otpljenja, oni moraju da nađu načina da se izbore sa niskim temperaturama.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Palidrvce77

    4. januar 2016 | 14:42

    Bar nemaju komaraca....

  • Kiza

    4. januar 2016 | 14:09

    Sad meni treba da je lakse sto je tamo tako i nije ovde ko tamo

  • Dr. za rock and roll

    4. januar 2016 | 15:47

    E bravo!!! Hvala vam. Pokazite mome neznom Srpskom stanovnistvu kako izgleda zima. Pre 10 dana se ubise kukajuci na maglu sad kukaju na -7. Ljudi u majcama izlaze u grad na - 7. Naravno samo do kafica ne u setnju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA