OVO JE NOVI DŽIHADI DŽON: Pojavio se naslednik najpoznatijeg islamskog dželata (VIDEO)

Po načinu govora i odeći džihadiste koji se pojavljuje u najnovijoj video-pretnji ID, može se zaključiti da je reč o nekom novom Džihadi Džonu

  • 5

Islamska država je objavila svoj najnoviji snimak na kome je prikazano ubistvo petorice muškaraca. Time je upućena pretnja Velikoj Britaniji, a glavnog aktera videa strani mediji su nazvali - novim Džihadi Džonom.

ISIS JEZIVIM SNIMKOM PRETI VELIKOJ BRITANIJI: Premijera nazvali imbecilom, pogubili pet "špijuna" (VIDEO)

Autentičnost ovog snimka još uvek nije potvrđena, a na njemu se pojavljuje zasad nepoznati maskirani džihadista koji na engleskom jeziku preti premijeru Dejvidu Kameronu i njegovoj državi.

Na snimku je i dete koje govori da će Islamska država ubiti nevernike na Zapadu.

Po načinu govora i odeći džihadiste koji se pojavljuje u najnovijoj video pretnji ID, može se zaključiti da je reč o nasledniku Mohameda Emvazija poznatog kao Džihadi Džon, prenosi Si-En-En.

- Neverovatno je da jedan takav beznačajan lider kao što si ti, osporava moć Islamske države. Nastavljamo džihad, nastavićemo da prelazimo granice i zauzećemo i vašu teritoriju gde će vladati šerijat - rekao je džihadista.

Da podsetimo, veruje se da je Emvazi ubijen u napadu bespilotnom letelicom u Siriji u novembru, a njegovo nepojavljivanje u propagandnim snimcima Islamske države mogla bi biti potvrda te informacije.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Džihadi Džon je mesecima bio jedan od najtraženijih pripadnika Islamske države, a prvi put se u javnosti pojavio u avgustu 2014. godine, kao egzekutor američkog novinara Džejmsa Folija, koji je prethodno otet u Siriji. U nizu snimaka koji su usledili, Britanac je nožem odsecao glave zarobljenicima, lice je skrivao fantomkom, ali je njegov identitet otkriven krajem februara 2015., kada je navedeno da je odrastao u Londonu i da je po zanimanju kompjuterski programer.

Iako su se pojavljivale spekulacije da je ubijen, napustio Siriju i Islamsku državu, Emvazi se pojavio u snimku objavljenom u avgustu 2015. Tada je rekao da će se vratiti u Veliku Britaniju sa kalifom i da će nastaviti da odseca glave. Bezbednosni zvaničnici su ga prvi put primetili pre šest godina, kada je uhapšen u Tanzaniji. Tada je navedeno da je bio povezan sa somalijskom islamističkom grupom Al Šabab.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: cnn.com/ B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DIKI

    4. januar 2016 | 17:56

    Joj stvarno ste dosadni sa ti maramama, krije te lice kukavice i masakrirate jadan narod što ne ume da se brani ali Putko će vam doći glave bez marame

  • Nešo

    4. januar 2016 | 18:53

    Buducnost mu je više nego izvesna !

  • ruserbia4444

    4. januar 2016 | 19:23

    Haha,sve bolesnik do bolesnika...nećeš se ni ti glave nanosat...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA