Prste koje je trebalo da prišiju devojčici bolničari bacili u đubre

Misleći da su u pitanju samo krvavi zavoji, bolničar je greškom u đubre bacio smotuljak sa vrhovima prstiju trogodišnje Emili, ali su nakon detaljne pretrage oni pronađeni i prišiveni na devojčicinu ruku

  • 0

Bolničar koji je greškom bacio u đubre vrhove prstiju, koje je trebalo prišiti na ruku jedne male devojčice, suspendovan je, a austrijski crveni krst izvinio se zbog dodatnog šoka koji je porodica pretrpela.

Trogodišnja Emili, ćerka Austrijanke Iris Lengeauer Stokner (29) iz Tirola, ostala je bez vrhova srednjeg prsta i kažiprsta leve ruke, nakon što je vetar zalupio vrata u kojima je devojčica držala ruku, piše "Austrijan tajms".

Bilo je strašno, odsečeni prsti, svuda krv i Emili koja je vrištala od bola – rekla je majka.

Hitna pomoć je ubrzo stigla, a prsti zavijeni u toalet papir predati su tehničaru u sanitetu, a Emili je sa majkom prebačena u bolnicu u Insbruku.

Pre početka operacije, majka je doživela još jedan šok – niko nije znao gde su odsečeni prsti, koje je trebalo prišiti na Emilinu ruku.

– Bio je to pravi horor, od kojeg još ne mogu da se oporavim – rekla je Iris dok je objašnjavala kako su nakon temeljne pretrage dvorišta i sanitetskog vozila konačno pronašli prste u korpi za smeće.

Ubrzo potom, očišćeni i dezinfikovani prsti našli su se na svom starom mestu, prišiveni na ruku male Emili.

Istragom je utvrđeno da je smotuljak toalet papira, zabunom bolničara Heima F. završio u korpi, zajedno sa krvavim zavojima, koji su bačeni pri dolasku u bolnicu.

Austrijski Crveni krst, koji je suspendovao svog nesavesnog bolničara, izvinio se za ovaj slučaj i obećao da će više ulagati u dodatno školovanje osoblja.

(A. P. / Izvor: Austrian tajms)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA