UMALO EKOLOŠKA KATASTROFA USRED SRBIJE: Slučajno zatrovana pijaća voda - HLOROM!

U pijaćoj vodi je u tom trenutku bilo 2,5 miligrama hlora po litru, a dozvoljeno je do 0,6 miligrama. Sreća je što se havarija desila tokom noći, između 1. i 2.januara, pa je na vreme sprečeno da voda dođe do građana

  • 3

U rezervoaru pijaće vode u akumulaciji Bresnica iz koje se vodom snabdeva 80 odsto Prokuplja "slučajno" je sipano oko 1.500 litara tečnog hlora, što je po koncentraciji višestruko uvećano od dozvoljene koncentracije.

Iako ima ALGI, voda u Užicu MOŽE DA SE PIJE?

U pijaćoj vodi je u tom trenutku bilo 2,5 miligrama hlora po litru, a dozvoljeno je do 0,6 miligrama po litru. Sreća je što se havarija desila tokom noći, između 1. i 2.januara, pa je na vreme sprečeno da ona dođe do građana.

U Javnom komunalnom preduzeću "Hameum" su nam potvrdili da je došlo do havarije, ali da nije bila ugrožena bezbednost građana.

Vesna Vuksanović, šef laboratorije Vodovoda koji funkcioniše u okviru "Hameuma" kaže da su na vreme primetili havariju i da je odmah isključeno vodosnabdevanje iz Bresnice, a uključen rezervni sistem Bumburek.

- Odgovorno tvrdim da je voda u distribuciji bila sa koncentracijom hlora od 0,5 miligrama po litru, jer smo na vreme primetili kvar i isključili Bresnicu - kaže ona.

Pošto se havarija desila tokom noći, pijaća voda koja je bila crvena od hlora nije dospela do potrošača, a direktor "Hameuma" Aleksandar Simonović kaže da je pokrenut disciplinski postupak protiv dežurnih te noći i da oni trenutno pišu izjave.

- Iako je po svoj prilici reč o mehaničkom, a ne ljudskom faktoru, moramo da proverimo sve i vidimo da li ima eventualno ljudske krivice u ovome - kaže Simonović.

On dodaje da je pre tri meseca urađen servis postrojenja, ali da je došlo do kvara.

(B. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    5. januar 2016 | 14:24

    Sve je "SLUCAJNO" u ovoj zemlji. Zato niko i ne odgovara.

  • Ilija

    7. januar 2016 | 03:23

    Nista tu nije slucajno

  • momazver

    6. januar 2016 | 09:16

    SLUČAJNO, M O M E N T A L N O OTKAZ!!!Sreća u nesreći je da je Prokuplje slavilo pa se pio - alkohol...Inače...*slučajno* bi se najmanje pola grada potrovalo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA