ZAPALJEN BADNJAK ISPRED HRAMA SVETOG SAVE: Patrijarh Irinej predvodio loženje simbola Božića

Nakon što je osvećen i naložen badnjak na platou ispred Hrama Svetog Save, patrijarh srpski Irinej je poželeo da njegov plamen omogući da volimo jedni druge

  • 4

Patrijarh srpski Irinej predvodio je danas osvećenje i paljenje badnjaka na platou ispred Hrama Svetog Save. Paljenju badnjaka, pored velikog broja građana, prisustvovao je i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

- Naložili smo badnjak i time smo ispunili ono što smo nasledili od naših predaka - rekao je patrijarh okupljenim vernicima, dodajući da je badnjak drvo koje daje veliku svetlost i predstavlja simbol onog što slavimo.

OVO DANAS NIKAKO NE SMETE DA RADITE: Vernici slave Badnji dan!

On je rekao da je Isus doneo ljubav i uselio se u naše duše i srca i u sve domove, kako u Srbiji, tako i u domove širom sveta.

Patrijarh je istakao da veruje da se badnjak osim u Beogradu i hramovima u Srbiji, loži i u zemljama gde živi srpski narod, što nas čini jedinstvenim.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

- Neka svetlost badnjaka obasja život, put naš, a to je put Hristov - poručio je patrijarh, poželevši da plamen zapaljenog badnjaka obajsa Srbiju ukrašenu najlepšim ukrasima za koju su se borili naši preci.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

On je poželeo da plamen i toplota uđe u srca i sve ono što je dobro, plemenito i omogući da volimo jedni druge.

NE DOZVOLIMO NIKOME DA NAS DELI: Patrijarh Irinej vernicima čestitao Božić

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Patrijarh je nakon paljenja badnjaka služio večernju liturgiju u Hramu Svetog Save.

Pravoslavni vernici u Srbiji danas obeležavaju Badnji dan, uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića - praznika kojim se proslavlja rođenje Isusa Hrista.

(Telegraf. rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr. za rock and roll

    6. januar 2016 | 18:47

    Srecno badnje vece svoj mojoj pravoslavnoj braci i sestrama delijama i grobarima celoj super ligi svoj nasoj zlatnoj decici i nek nas bog cuva !!!!!! SRECNO TI BADNJE VECE SRBIJO MAJKO !!!!

  • ja sam ti

    7. januar 2016 | 05:57

    samo bezgresni ljudi izdrze i sreu pozeljenu nekom bog iz njihovih usta cuje svi gresni smirite se malo nije vas bog za svoje izabrao daba crkve badnjak i svece kad vas bog cuti nece volim sto izdrzati mogu naj jaca poruka bogu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA