ŽIVOT SE POLAKO VRAĆA U KNJAŽEVAC: Bez struje trenutno 2.500 domova!

Na terenu je angažovana 16 ekipa sa 51 monterom i da očekuje da se broj potrošača bez napajanja svede tokom večeri na ispod 1.500

  • 1

Ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić izjavio je danas da je u okolini Knjaževca trenutno bez struje oko 2.500 potrošača kao i da očekuje da će tokom sutrašnjeg dana, snabdevanje električnom energijom u tom kraju biti normalizovano.

VANREDNO STANJE! Ledeno doba U KNJAŽEVCU! 4.200 kuća BEZ STRUJE

Antić je za agenciju Beta kazao da je na terenu angažovana 16 ekipa sa 51 monterom i da očekuje da se broj potrošača bez napajanja svede tokom večeri na ispod 1.500.

Situacija je značajno bolja od onoga što smo imali tokom dana. Ekipe montera su uspele da reše problem u 15-ak najvećih sela a sam Knjaževac nije bio ugrožen kada je reč o snabdevanju električnom energijom -rekao je ministar dodavši da su bez struje uglavnom zaseoci u brdsko-planinskim krajevima.

Foto: Tanjug/Danilo Peternek Foto: Tanjug/Danilo Peternek

Prema njegovim rečima, na sastanku sa predstavnicima opštinskog rukovodstva i Sektora za vanredne sitaucije dogovoreno je da sutra ujutro u Knjaževac stigne dodatnih 60 montera iz Beograda, Kragujevca, Kruševca i Jagodine.

- Očekujem da ćemo sutra tokom dana rešiti sve probleme, a ako pojedini zabačeni zaseoci i dalje budu bez struje, njima će Sektor za vanredne situacije obezbediti agregate - kazao je Antić.

Kako je istakao, problem u snabdevanju električnom energijom izazvala je ledena kiša koja je oštetila niskonaponsku mrežu.

- Reč je o elementarnoj nepogodi. Na teritoriji Knjaževca smo imali ekstremnu situaciju u kojoj je sinoć i tokom prethodne noći palo 28 litara kiše po kvadratnom metru. Ta kiša se na niskim temperaturama pretvorila u ledenu kišu koja je kidala kablove i pravila probleme - kazao je Antić.

On je dodao da je to jedini problem u snabdevanju strujom na teritoriji Srbije i da u ovom trenutku 0,2 odsto potrošača u celoj zemlji ima problema sa snabdevanjem.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • admir

    7. januar 2016 | 20:37

    Sretna Nova 2016 svimma u nasoj bivsoj Ali zauvek jogoslavi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA