STRAVIČNI SNIMCI: Kamion-bomba razneo 65 ljudi, među poginulima policajci i civili! (FOTO) (VIDEO)

Do eksplozije u Zlitenu je došlo kada su se ispred centra nalazile stotine regruta, a među poginulima ima i civila

  • 1

U bombaškom napadu na policijsku školu u libijskom gradu Zlitenu, na obali Sredozemnog mora, poginulo je najmanje 65 osoba, a 127 je povređeno. Ogranak Islamske države sa istoka Libije preuzeo je odgovornost za ovaj bombaški napad kamionom-bombom na policijsku bazu.

NOVI TERORISTIČKI NAPAD: U eksploziji kamiona s dinamitom poginulo najmanje 65 osoba (FOTO)

Da podsetimo, kamion pun eksploziva uleteo je u centar za obuku policajaca, a među poginulima je bilo i civila. Na snimcima se vide stravične posledice ovog napada.

Foto: Profimedia/Corbis Foto: Profimedia/Corbis

U saopštenju postavljenom na Tviter nalozima simpatizera IS nekoliko sati posle napada, grupa koja se naziva IS iz provincije Barka je navela da je napad izvršio Abu al-Abas al-Muhadžir, koji je detonirao svoj kamion pun eksploziva u grupi libijskih policajaca u bazi, prenela je agencija AP.

Prezime napadača, Al-Muhadžir, ukazuje da se ne radi o Libijcu, navodi američka agencija.

Foto: Profimedia/Corbis Foto: Profimedia/Corbis

Još jedna tragedija se dogodila u Libiji, kada je najmanje sedam osoba poginulo, a 11 ranjeno u napadu bombaša samoubice na kontrolnom punktu u libijskoj naftnoj oblasti, koju potresaju napadi džihadista.

Portparol snaga zadužen za bezbednost obližnjih naftnih postrojenja Osama Hodeiri izjavio je da se vozač "tojote lend kruzera" razneo juče na kontrolnom punktu na ulasku u grad Ras Lanuf, prenela je agencija AFP. Prema njegovim rečima, među poginulima je i 16-mesečna beba.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA