OTKRIVENA "FABRIKA BOMBI": U ovom skrovištu teroristi su krili eksploziv pre masakra u Parizu

Belgijska policija je pronašla materijal koji se može koristiti za pravljenje eksplozivnih naprava kao i veoma zapaljivi eksploziv TATP

  • 0

Belgijska policija je pronašla stan za koji se veruje da je bio sklonište glavnog osumnjičenih za organizaciju napada u Parizu Salaha Abdeslama.

NAJTRAŽENIJI TERORISTA BIO BLIZU SRBIJE: Mozak operacije POKOLJA U PARIZU regrutovao izbeglice u Budimpešti!

U stanu su pronađeni otisci njegovih prstiju, ali i materijal za izradu eksplozivnih naprava, tragovi eksploziva, kao i ručno izrađeni pojasevi za nošenje eksploziva.

Stan je bio iznajmljen pod lažnim imenom, a veruje se da je u njemu živela jedna od devet osoba koje su u pritvoru u okviru istrage o napadima u Parizu, dodaje se u saopštenju tužilaštva.

Kako je rečeno u tužilaštvu, pretpostavlja se da je stan prvobitno korišćen kao "fabrika bombi za napade u Parizu", a zatim kao skrovište.

Foto: AP/Police Nationale/Tanjug Foto: AP/Police Nationale/Tanjug

Policija je pronašla materijal koji se može koristiti za pravljenje eksplozivnih naprava kao i veoma zapaljivi eksploziv TATP.

Stan na trećem spratu zgrade u naselju Šerbik u Briselu pretražen je 10. decembra, saopštila je kancelarija tužioca.

Salah Abdeslam je i dalje u bekstvu i osumnjičen je za organizaciju terorističkih napada u Parizu 13. novembra, u kojima je ubijeno 130 ljudi.

Mađarska vlada potvrdila je u decembru da je Salah Abdeslam viđen na železničkoj stanici u Budimpešti u septembru. Odatle je otišao u jeku talasa migranata.

(Telegraf.rs/ Beta/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA