OSUĐENI NISU KRIVI? Novo suđenje za smrt četiri radnika na Kalvariji!

Ukinutom presudom, Stevanoviću, koji je vlasnik preduzeća "Stevan Stevanović Grading SS" i Svetozareviću, koji je vlasnik "Tehnomenadžera" bila je izrečena i mera zabrane vršenja delatnosti u građevinarstvu u trajanju od po pet godina, ali je Apelacioni sud naložio novo suđenje

  • 0

Apelacioni sud ukinuo je presudu kojom je Mile Svetozarević bio osuđen na četiri, a Stevan Stevanović na šest godina zatvora zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti, za koje se sumnja da je počinjeno u 2011. kada su u zemunskom naselju Kalvarija stradala četiri radnika.

ROBIJA ZA SMRT ČETIRI RADNIKA: Izrečena presuda za tešku nesreću u Zemunu

Na njih se, tada, obrušila zemlja dok su radili na sanaciji zidova vrtića.

Ukinutom presudom, Stevanoviću, koji je vlasnik preduzeća "Stevan Stevanović Grading SS" i Svetozareviću, koji je vlasnik "Tehnomenadžera" bila je izrečena i mera zabrane vršenja delatnosti u građevinarstvu u trajanju od po pet godina, ali je Apelacioni sud naložio novo suđenje.

Viši sud, postupak će morati da ponovi i za Nedeljka Ilića, koji je oslobođen optužbi.

Prvostepenom presudom, Stevanović i Svetozarević su oglašeni krivim što u periodu od 26. do 29. septembra 2011. kao odgovorna lica za izvođenje radova nisu postupili po propisima, pa su na taj način izazvali opasnost za živote i telo ljudi, usled čega su četiri osobe poginule, a jedna zadobila teške telesne povrede.

U nesreći su nastradali Dušan Kadijević, Vladimir Vasić, Milan Brajenović i Nikola Knežević.

- Prvostepeni sud je okrivljene oglasio krivim da su postupili suprotno odredbama Zakona o planiranju i izgradnji, koji se odnosi na stručni nadzor i ni jednom odredbom se ne odnosi na izvođača radova, pa je ostala nejasna veza između radnji okrivljenih sa normom koju je sud primenio, kao i zbog kojih su radnji oglašeni krivim.

U ponovljenom postupku, sud će jasno i nedvosmisleno utvrditi i ulogu Ilića, koji je oslobođen optužbi, navodi se u obrazloženju odluke Apelacionog suda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA