ATINA NA NOGAMA: Demonstranti probili kordon, policija uzvratila suzavcem i dimnim bombama (FOTO)

Policija je upotrebila suzavac i dimne bombe da rastera demonstrante, članove radničkog sindikata PAME, koji je povezan sa Komunističkom partijom

  • 12

Ispred zgrade grčkog parlamenta u Atini danas su izbili sukobi demonstranata, koji su protestovali zbog sistema socijalnog osiguranja, i policije.

GORE AMERIČKA I TURSKA ZASTAVA: Grci protestuju u Atini (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Sukobi su izbili kada je grupa demonstranata probila policijski kordon i uputila se ka obližnjoj zgradi gde se nalazi kancelarija premijera Aleksisa Ciprasa.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Grčka agencija ANA navodi da je policija upotrebila suzavac i dimne bombe da rastera demonstrante, članove radničkog sindikata PAME, koji je povezan sa Komunističkom partijom.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Na demonstracijama se okupilo oko 2.000 ljudi, preneo je AP.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Grčka je, poslednjim paketom međunarodne finansijske pomoći, preuzela obavezu promene sistema socijalnog osiguranja kojim se povećava iznos koji radnici uplaćuju u fond.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaca

    8. januar 2016 | 17:40

    Tako im i treba,pokrali su da ni sami ne znaju koliko,a novac u inostranstvo.Naj zaduzenija zemlja na planeti.Sve sto imaju su kamate,sve!!!Ima 1.e.U dzepu atrosi 15!!!I sad???

  • Гага

    8. januar 2016 | 18:52

    Верујем у Ципраса и подржавам га али и знам да после свега, у овој ситуацији не може много но,само полако и стрпљиво.Грцима желим ове године да се све искрице које им звезде пошаљу претворе у срећу и благодат свих.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA